Οι «εκδρομές» ενός… «πράου» μαχαιροβγάλτη [21/7/2016]

meligalas_xaΣτιγμιότυπο από την «εκδρομή» στον Μελιγαλά το 2013, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: στην πρώτη σειρά ξεχωρίζουν οι Κασιδιάρης και Παππάς, ενώ εκεί βρίσκεται και το τάγμα της Νίκαιας υπό τον πυρηνάρχη Πατέλη.

(Κείμενο: Δημήτρης Αγγελίδης, ΕφΣυν, 22/7/2016)

Σαν εκδρομή είπε ότι πήγε στις τέσσερις εκδηλώσεις της Χ.Α. στον Μελιγαλά, τις Θερμοπύλες, τα Ιμια και το Περιβολάκι η Χρυσούλα Ρουπακιά, αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά που εκτέλεσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνεχίζοντας την τελευταία μέρα της εξέτασής της ως μάρτυρα κατηγορητηρίου στη δίκη για τη δολοφονία την προσπάθεια να πείσει πως τόσο ο αδελφός της όσο και η ίδια είχαν σχέση «απλού ψηφοφόρου» με την οργάνωση.

Ωστόσο, οι δεκάδες φωτογραφίες από τη δικογραφία που της έδειξε χθες και τις προηγούμενες ημέρες η πολιτική αγωγή, φωτογραφίες του αδελφού της με στολή παραλλαγής, δίπλα σε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και βουλευτές, ή σε άλλες να μιλά σε τοπικά γραφεία της οργάνωσης ή να ορκίζει νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες στην κατασκήνωση στη Νέδα, φαίνεται ότι βοήθησαν σε ένα βαθμό τη μνήμη της.

Ετσι, ενώ είχε πει πως δεν θυμόταν να φοράει τη μαύρη μπλούζα με τα διακριτικά της οργάνωσης, χθες είπε πως και στις τέσσερις εκδηλώσεις τη φορούσε, σε τρεις αλλάζοντας μπλούζα στον δρόμο και στη μία φορώντας την από το σπίτι. Φυσικά για αισθητικούς λόγους ομοιομορφίας, όπως είπε, σαν τους θεατές αγώνων αυτοκινήτων ή ποδοσφαίρου.

Στην εικόνα που έδωσε για τον αδελφό της, εκτός του ήρεμος, πράος και οικογενειάρχης, που δεν χρησιμοποιούσε μαχαίρι ούτε για να κόψει κρέας, όπως είχε πει, προστέθηκε χθες η εικόνα του απρόσεκτου οδηγού. «Εύκολα μπορεί να πάει ανάποδα στον δρόμο για να παρκάρει», είπε σε άλλη μια προσπάθεια της ίδιας και των συνηγόρων υπεράσπισης να ευτελίσουν τη σκηνή του φόνου.

Κατά τα άλλα, οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στόχευσαν κυρίως στην απαξίωση της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου. Μετά την κ. Ρουπακιά, κατέθεσε ο τωρινός ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου που βρίσκεται δίπλα στην καφετέρια, μπροστά από την οποία έγινε η δολοφονία.

Ο μάρτυρας δεν βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό ούτε έμαθε κάτι γι’ αυτό πέρα από τα δελτία ειδήσεων, κατέθεσε όμως πως επισκέφτηκε το επόμενο απόγευμα το κατάστημά του ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να ελέγξουν τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του.

Οπως είπε ο ίδιος, οι κάμερες ασφαλείας ήταν ψεύτικες, φτιαγμένες από κουτιά για σοκολατάκια. Ωστόσο, η πλευρά της υπεράσπισης έκανε λόγο για «παρέμβαση» του υπουργού στη διαδικασία (διαφοροποιήθηκε η συνήγορος των πρώην βουλευτών Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, που πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις για «παρέμβαση») και ζήτησαν να κλητευθεί για να καταθέσει για την επίσκεψή του στο ζαχαροπλαστείο και τον τρόπο που επιθεώρησε τις κάμερες, υποκαθιστώντας την αστυνομία, όπως ισχυρίστηκαν οι συνήγοροι, προκαλώντας θυμηδία σε μεγάλο μέρος του ακροατηρίου.

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή ζήτησε να κλητευθεί ο μάρτυρας που είδε τη σκηνή του φόνου από το μπαλκόνι του, ο οποίος δεν επιλέχτηκε από την εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορητηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.