Ανακοίνωση του ΣΦΕΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

sfea-logoΑναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη (16/7/2016):

«Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974) καλεί το δημοκρατικό και αγωνιζόμενο λαό, που γνώρισε τόσο στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και αργότερα τη φασιστική βία, να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για να εμφανίζεται ως “άλλο ένα κόμμα” η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Χιλιάδες αγωνιστές δικάστηκαν και καταδικάστηκαν κατά την περίοδο της χούντας σε πολύχρονες φυλακίσεις, αρκετοί δολοφονήθηκαν, π.χ. Ελής, Τσαρουχάς, Χαλκίδης, νεκροί του Πολυτεχνείου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται πλέον στο χώρο του Εφετείου Αθηνών, ύστερα από επίμονη προσπάθεια δεκατεσσάρων μηνών ώστε να φύγει από την απομόνωση της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών, φασιστών, γέννημα θρέμμα του συστήματος του καπιταλισμού.

Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας το 1974, όταν κάθισαν στο σκαμνί ελάχιστοι από τους βασανιστές της χούντας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κάθονται ξανά φασίστες στο εδώλιο.

Πρόκειται για τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και των βασανιστών της χούντας που φόρεσαν την προβιά του κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ομως, η δίκη τους διεξάγεται με τους υπόδικους νεοναζί ελεύθερους στους δρόμους, να συμμετέχουν ξανά σε επιθέσεις, αφού το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης δεν στάθηκε αρκετό για να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι αλλά και η ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Η προφυλάκιση δεν τους συνέτισε και συνεχίζουν το αηδιαστικό τους έργο αμετανόητοι, με τρόπο που σοκάρει την κοινή γνώμη.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν:

1) Δημοσιότητα της δίκης, ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για τη φύση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

2) Οπωσδήποτε να υπάρχουν ηχογραφημένα πρακτικά σε μια τόσο σημαντική δίκη.

3) Να μην προπηλακίζεται εντός της αιθούσης του δικαστηρίου η μητέρα του Παύλου Φύσσα και κανένας μάρτυρας από τους νεοναζί στο χώρο των δικαστηρίων.

4) Να σταματήσει η τρομοκρατία σε βάρος των παραγόντων της δίκης.

5) Να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε το δικαστήριο να βγάλει μία δίκαιη απόφαση.

Το δέντρο της λευτεριάς και της δημοκρατίας ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό έχει ποτιστεί με το αίμα και τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών σε αυτό το μαρτυρικό τόπο.

Και σήμερα το εργατικό – λαϊκό κίνημα, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στην πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων μπορεί να τερματίσει τη δράση των νεοναζί και του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

Απαιτούμε να προχωρήσει η δίκη χωρίς κωλυσιεργία, με πλήρη δημοσιότητα και ηλεκτρονική καταγραφή.

Η επέτειος του πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15-7-1974 είναι μία ακόμη υπενθύμιση για τις καταστροφές που έφεραν σε αυτό τον τόπο οι δυνάμεις της αντίδρασης και του φασισμού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.