«Ηταν ένα οργανωμένο σχέδιο» [14/7/2016]

Kontonikolas3 Ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού, Ηλ. Κοντονικόλας, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή μέρα εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αστυνομικοί «ήταν σαν να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγίτες» | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 15/7/2016)

Για την απραξία της αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο και χθες, κατά τη διάρκεια της 73ης δικασίμου της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο φίλος του 34χρονου μουσικού, Ηλίας Κοντονικόλας.

Καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή μέρα, ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αιματηρή επίθεση σε βάρος της παρέας του ήταν «ένα οργανωμένο σχέδιο», τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για «εκατό τοις εκατό απρόκλητη επίθεση».

Μάλιστα, ο μάρτυρας επανέλαβε, απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, πως την ώρα της δολοφονίας του φίλου του, οι δύο παριστάμενοι αστυνομικοί παρέμειναν άπραγοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί «ήταν σαν να είναι συνδεδεμένοι με τους χρυσαυγίτες», και εξ αυτού συμπλήρωσε ότι δεν αισθανόταν ασφαλής να ζητήσει βοήθεια αφού ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας και «δεν έκαναν τίποτα».

Ο μάρτυρας αναγνώρισε στο δικαστήριο τον Γιώργο Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ επανέλαβε πως και ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες οι οποίοι τον χτύπησαν με κράνος στο κεφάλι.

Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Μαυροειδή, συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, γιατί δεν επέλεξε να εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο δηλώνοντας και αυτός παράσταση πολιτικής αγωγής απέναντι στο «τέρας της Χρυσής Αυγής», είπε «από τον φόβο να μην μπλέξει». Σε άλλες ερωτήσεις που του τέθηκαν επίμονα από υπερασπιστές των κατηγορουμένων, αν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας προηγήθηκε λογομαχία στην καφετέρια «Κοράλλι», ο μάρτυρας αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν η εκ των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Γ. Παπαδοπούλου, ζήτησε από τον μάρτυρα να ερμηνεύσει πώς μαζεύτηκαν τόσο γρήγορα οι χρυσαυγίτες.

«Ακουσα ότι με μηνύματα μαζεύτηκαν και ότι ο Λαγός έδωσε εντολή» απάντησε ο μάρτυρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δικηγόρου του χρυσαυγίτη βουλευτή, Νίκου Ρουσόπουλου, τον οποίο επέπληξε αυστηρά η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Κώστας Παπαδάκης (πολιτική αγωγή): Οι χρυσαυγίτες ήταν συντονισμένοι ή λειτουργούσαν ανεξάρτητα;

Τάκης Μιχαλόλιας (συνήγορος Ν. Μιχαλολιάκου): Να τα πεις στους «Πυρήνες» αυτά, που πετούν μπουκάλια.

Κώστας Παπαδάκης: Είναι κρίμα που δεν σας «πάνε» με τις ίδιες διατάξεις.

Χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στο ακροατήριο άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις κατά την προσφιλή τακτική τους και η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία.

One thought on “«Ηταν ένα οργανωμένο σχέδιο» [14/7/2016]

  1. Pingback: Η Δίκη –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.