Η ιστορία του χρυσαυγίτη παλαιστή

tsakanikas-roupakias_0O Τσακανίκας εκπαιδεύει τον Ρουπακιά στις πολεμικές τέχνες στην κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στη Νέδα.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 8/7/2016)

Δύο μέρες πριν, η «Εφ.Συν.» δημοσιοποίησε το παράδειγμα του προπονητή πολεμικών τεχνών Ηλία Λάμπρου, που απέσυρε την αθλήτριά του από αγώνα στην παραλιακή, αρνούμενος να νομιμοποιήσει την παρουσία ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στον χώρο.

Αλλά για ποιον λόγο βρέθηκαν εκεί ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες; Γιατί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προπονητής, τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης ήταν «πρώτο τραπέζι πίστα»;

Χρυσή Αυγή, αφίσα BRAVE NIGHT Η αφίσα των αγώνων στην Παραλιακή, όπου φαίνεται η συμμετοχή του Τσακανίκα.

Η απάντηση αποτυπώνεται στην αφίσα της διοργάνωσης του «Brave Night 3», καθώς επίσης και σε βίντεο από συγκεκριμένο αγώνα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη.

Αυτός λοιπόν που φαίνεται στο βίντεο να δέχεται το σκληρό νοκ άουτ από τον αντίπαλό του και να πέφτει με το πρόσωπο στο καναβάτσο δεν είναι άλλος από τον Γεώργιο Τσακανίκα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Αυτόν λοιπόν έχουν πάει να παρακολουθήσουν ο Κασιδιάρης και ο Λαγός.

Ο Τσακανίκας είναι μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου που υπό τον πυρηνάρχη Πατέλη και βέβαια έπειτα από τις εντολές του περιφερειάρχη Λαγού διοικεί την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Ειδικότερα, είναι υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και ταμίας, ενώ είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία του από τη χρυσαυγίτικη κατασκήνωση στη Νέδα, όπου φαίνεται να εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες τον Ρουπακιά.

Χρυσή Αυγή, Καζαντζόγλου, Τσακανίκας Τα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα Νίκαιας, Καζαντζόγλου και Τσακανίκας, χαιρετούν ναζιστικά με σημαία των SS.

Λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Τσακανίκας συμμετείχε στα επεισόδια του Μελιγαλά, όπου βρισκόταν άλλωστε σύσσωμο το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, ενώ είναι αυτός που αμέσως μετά τη δολοφονία (19/9/2013) στέλνεται από τον Λαγό να συναντήσει τον συγκατηγορούμενό του, Γ. Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία του Δήμου, ο Τσακανίκας, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, τον πίεσε να το πάρει πάνω του, «προκειμένου να μην καταστραφεί ο πυρήνας της Νίκαιας», και να ισχυριστεί ότι αυτός κάλεσε τον Ρουπακιά στον τόπο της δολοφονίας.

Ο ίδιος ο Τσακανίκας διέψευσε μεν την καταγγελία του Δήμου, αλλά επιβεβαίωσε ότι η μεταξύ τους συνάντηση έγινε και μάλιστα με «παρότρυνση» του Λαγού.

Αλλά ενδεικτική είναι και η τηλεφωνική συνομιλία του Τσακανίκα με τον Λαγό δύο μέρες μετά (21-9-2013):

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Κύριε Γιάννη…

ΛΑΓΟΣ: Ελα, Γιωργάρα…

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Με πήραν τα παιδιά από αυτό το κωλο-φέισμπουκ, το γαμημένο, έχουν 5-10 μαλάκες αναρτήσει του κάθε παιδιού από την Τοπική μία-μία τις φάτσες και ζητάνε στοιχεία, να οι δολοφόνοι, όπου τους βρείτε κ.λπ.. […]

ΛΑΓΟΣ: Ξέρεις τι θέλω να κάνετε; […] Θα τους πετάξετε και εσείς δύο ωραία άρθρα από κάτω, με ψευδώνυμο αν είναι, μπορείτε να το κάνετε; Και θα τους γράψετε ότι όποιος πειράξει δικό μας, όπου πειραχτεί δικός μας, θα γαμήσουμε τέσσερις δικούς τους. Λοιπόν ξεκινήστε το.

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Χα, χα, χα, ναι, ναι, εντάξει, κ. Γιάννη, έγινε, έγινε.

ΛΑΓΟΣ: Από δω και πέρα, αν πειραχτεί ένας από όλους αυτούς, θα έχετε τέσσερις νεκρούς. Νεκρούς θα έχετε εσείς, εντάξει;

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ: Εγινε, έγινε, έγινε.

Ενδιαφέρον έχει και η ένορκη κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Β», κατά την οποία αναφέρει ότι «…ο Τσακανίκας μια μέρα μας ανακοίνωσε ότι κάποια φορά που πήγανε με άλλους να ρίξουν με τα όπλα, είδαν δύο Πακιστανούς, απ’ τους οποίους ο ένας πρόλαβε και τους ξέφυγε και τον άλλον, αφού τον τσάκισαν στο ξύλο, στη συνέχεια κλότσαγαν το κεφάλι του και όπως μας είπαν “χτύπαγαν πέναλτι” και μάλιστα πρόσθεσε “παίζει και να πέθανε”».

Γιώργος Τσακανίκας, Χρυσή Αυγή Ο Τσακανίκας αριστερά με σκισμένα ρούχα και κράνος έχει ενεργό ρόλο στην επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον Πειραιά τον περασμένο Απρίλιο | ΦΩΤ.: VICE / Αλεξία Τσαγκάρη.

Αλλά έχει σημασία ότι και πρόσφατα, κατά την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου τον Απρίλιο του 2016 στον Πειραιά, στο πλαίσιο εκδήλωσης μίσους της Χρυσής Αυγής, με κεντρικό ομιλητή τον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ο Τσακανίκας είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί. Τον έχει «συλλάβει» ο φακός του VICE με κράνος και σκισμένα ρούχα.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Τσακανίκας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα υποχρεούνται μετά τη σχετική εντολή της προέδρου να παραστούν στη δίκη της Χρυσής Αυγής που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών.

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα καλεί εκεί στις 8.30 π.μ. η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία χαιρετίζει την πρόσφατη στάση του προπονητή Ηλία Λάμπρου, τονίζοντας ότι «υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίζονται οι νεοναζί οργανωτές των ταγμάτων εφόδου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.