Ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο

xrysi_avgi_diki_2Αναδημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών:

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλου.

Μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της.

Σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του Προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού.

Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος κ. Ν. Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων.”

2 thoughts on “Ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο

  1. Pingback: Η Δίκη –

  2. Pingback: 5 χρόνια από δολοφονία Π. Φύσσα -βρίσκεται η Δίκη της Χ.Α. πράγματι στην… Τελική ευθεία; ή… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.