Αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο, 19 Μάρτη, 3μμ, στην Ομόνοια (βίντεο)

telesur5(Κείμενο: ΚΕΕΡΦΑ, 15/3/2016)

“Σε δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο βγαίνουν στους δρόμους το Σάββατο στις 19 Μάρτη για να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες και να σταματήσουν οι πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο, να μπει τέλος στον πόλεμο. Στην Αθήνα, η κεντρική διαδήλωση θα είναι στην Ομόνοια στις 3μμ και θα ακολουθήσει πορεία προς τα Γραφεία της ΕΕ.

Στη συνέντευξη έγιναν συνδέσεις με εκπροσώπους κινημάτων από την Βρετανία, την Ιρλανδία, την Καταλονία, την Πολωνία και την Αυστρία.

Στη Βρετανία, στη Τραφάλγκαρ Σκουέαρ θα χαιρετίσει η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και επιβιώσαντες του ολοκαυτώματος. Στη Λευκωσία καλεί το ΑΚΕΛ, η ΠΕΟ, τουρκοκυπριακά συνδικάτα καταδικάζοντας τη χρήση των βρετανικών βάσεων για την εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Στην Αυστρία, όπου η μάχη ξεκίνησε κατά της παρουσίας στο δρόμο των φασιστών αναμένεται τεράστια κινητοποίηση. Στο Λίβανο οι διαδηλωτές βγαίνουν στη Βηρυτό, στην πέμπτη επέτειο της συριακής επανάστασης , σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και ενάντια σ το πόλεμο. Στην Ισπανία θα γίνουν κινητοποιήσεις σε 16 πόλεις. Στη Γαλλία, μετά την ογκώδη διαδήλωση των συνδικάτων θα ακουστεί η διαμαρτυρία για το Καλαί. Θα υπάρξουν διαδηλώσεις σε δώδεκα πόλεις στην Αυστραλία. Σε Πολωνία, Κροατία και Σλοβενία απλώνονται οι διαμαρτυρίες για τους φράχτες.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που αποφασίστηκε στην διεθνή συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής , ο Βασίλης Κουκαλάνι, ηθοποιός, ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων Αγ.Σάββα και μέλος της ΕΙΝΑΠ, ο Τάχερ Αλιζαντά, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων, ο Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο Αριφούρ Ραχμάν, Ελληνομπαγκλαντεσιανού συλλόγου. Παρενέβησαν πρόσφυγες από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αναλυτικά, οι χώρες που συμμετέχουν στο διεθνές συλλαλητήριο είναι οι: Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Καταλονία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος

Στην Ελλάδα οργανώνονται συλλαλητήρια σε 8 πόλεις:

  • Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
  • Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου, 12 το μεσημέρι
  • Μυτιλήνη, Πλατεία Σαπφούς, 12 το μεσημέρι
  • Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία, 12 το μεσημέρι
  • Πάτρα, Πλατεία Γεωργίου, 1μμ
  • Βόλος, Πλατεία Αγ.Νικολάου 1μμ
  • Γιάννενα, Περιφέρεια, 1μμ
  • Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12 το μεσημέρι

Στις κινητοποιήσεις καλούν δεκάδες φορείς,μεταξύ άλλων οι: ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΕΝΕΝ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, Κοινότητες Μεταναστών, σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία και τους Δήμους, Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΣΤ ΕΛΜΕ, Εκτακτοι ΥΠΠΟ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, σύλλογοι διδασκάλων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση Ατόμων με Αναπηρία «Μηδενική Ανοχή», καλλιτέχνες, κλπ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.