Ο… τραμπούκος του Τραμπ στη Χρυσή Αυγή!

mixaloliakos_heimbachΟ Χάιμπαχ (δεξιά) με τον Μιχαλολιάκο μέσα στο κτίριο της Βουλής.

(Κείμενο: Αλέξανδρος Κόντης, Real News, 11/3/2016)

Ο Μιχαλολιάκος κάλεσε στη Βουλή ιδρυτή ρατσιστικής οργάνωσης στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστή επεισοδίων εναντίον Αφροαμερικανών.

Την εμμονή της Χρυσής Αυγής να συγχρωτίζεται με τις πιο ακραίες ρατσιστικές οργανώσεις επιβεβαιώνουν οι σχέσεις που διατηρούν τα ανώτερα στελέχη της με τον γνωστό Αμερικανό ρατσιστή Μάθιου Χάιμπαχ. Ο ιδρυτής ενώσεων που κηρύσσουν την ανωτερότητα των λευκών στις ΗΠΑ βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο στο γραφείο του στη βουλή, αλλά και με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά. Ο Μ. Χάιμπαχ, τον οποίο τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλούν «το νέο πρόσωπο του μίσους», έχει δημιουργήσει οργανώσεις όπως η «Ενωση Λευκών Φοιτητών» και το «Εργατικό Κόμμα των Τραντισιοναλιστών» (σ.σ.: υπερσυντηρητικοί ακροδεξιοί), διοργανώνοντας διαδηλώσεις εναντίον των Αφροαμερικανών και των Εβραίων. Επιπλέον, στις αρχές του μήνα πρωταγωνίστησε και σε βίαιο επεισόδιο εναντίον Αφροαμερικανών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τη συνάντηση με τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή, ο Χάιμπαχ ανακοίνωσε τη συνεργασία των ρατσιστικών οργανώσεών του με τη Χρυσή Αυγή. «Στη συνάντησή μας συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους το Εργατικό Κόμμα Τραντισιοναλιστών θα μπορούσε να αντιγράψει τη Χρυσή Αυγή, όσον αφορά τη στρατηγική της, τις τεχνικές προπαγάνδας και την κοινωνική προσφορά», γράφει ο Χάιμπαχ στο προσωπικό του ιστολόγιο, σε ανάρτηση όπου φιλοξενούνται οι φωτογραφίες του με τους χαμογελαστούς Μιχαλολιάκο και Παππά.

Στενοί δεσμοί

Από το 2014 ο Μάθιου Χάιμπαχ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον τον αμερικανικών ΜΜΕ, μετά τη διοργάνωση ρατσιστικών διαδηλώσεων, όπου το κεντρικό σύνθημα ήταν «Λευκή Περηφάνια». Σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, εμφανίστηκε φορώντας μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής! «Φυσικά και είμαι ρατσιστής, είναι κάτι φυσιολογικό», είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. Σε άλλες δηλώσεις του έχει αναλύσει την ιδεολογία του, εξηγώντας πως «ο λευκός εθνικισμός είναι η σημαία κάτω από την οποία πρέπει να ενωθούν οι Σταυροφόροι για να πολεμήσουν τις ορδές των μουσουλμάνων»…

Το μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως το είχε αποκτήσει από την παρουσία του σε συγκέντρωση υποστηρικτών της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη. Στην ίδια συγκέντρωση είχε γνωρίσει τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης, Γιώργο Επιτήδειο. Πέρυσι είχε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα και είχε μαγνητοσκοπήσει συνομιλία με την Ειρήνη Παππά, σύζυγο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππά. Παρότι η χώρα μας τον υποδέχεται συχνά, άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον έχουν κηρύξει ανεπιθύμητο. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Βρετανία απαγόρευσε στον Χάιμπαχ να εισέλθει στη χώρα, κατηγορώντας τον για «ρητορική μίσους που προωθεί τη διαφυλετική βία»…

Το επεισόδιο

Λίγο μετά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, οι κάμερες συνέλαβαν τον Μάθιου Χάιμπαχ να επιτίθεται σε μία Αφροαμερικανή γυναίκα, σε ομιλία του Τραμπ στην πόλη Λούισβιλ του Κεντάκι. Στη συγκέντρωση, ο Χάιμπαχ φορούσε καπέλο με το βασικό σύνθημα του Τραμπ («Να κάνουμε την Αμερική ξανά σπουδαία»), αλλά και μπλουζάκι με το σήμα του Γερμανικού Εργατικού Μετώπου, του μοναδικού εργατικού συνδικάτου που ήταν νόμιμο την περίοδο της Χιτλερικής Γερμανίας…

Το επεισόδιο του Λούισβιλ ήταν ένα από αυτά που συμβαίνουν συχνά στις συγκεντρώσεις του Τραμπ, η ξενοφοβική ρητορική του οποίου έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Μία γυναίκα από μία ομάδα Αφροαμερικανών άρχισε να φωνάζει «σταματήστε το μίσος» και οι οπαδοί του Τραμπ έσπευσαν να την οδηγήσουν εκτός αίθουσας. Ο Χάιμπαχ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, σπρώχνοντας και κλοτσώντας τη γυναίκα, ξεστομίζοντας παράλληλα ρατσιστικές ύβρεις. Ο ίδιος παραδέχθηκε το περιστατικό, δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναπάει σε προεκλογική συγκέντρωση, για να μην «αποπροσανατολίσει το πλήθος».

Οι ακραίες απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, όπως η απαγόρευση της εισόδου στις ΗΠΑ σε κάθε μουσουλμάνο, έχουν βρει ανταπόκριση στις αμερικανικές ρατσιστικές οργανώσεις. Και στη χώρα μας, όμως, ο Τραμπ φαίνεται να γοητεύει τη Χρυσή Αυγή. Οπως δήλωσε πρόσφατα σε διαδικτυακή εκπομπή, ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Ηλίας Παναγιώταρος: «Ο Τραμπ τα λέει πολύ ντόμπρα, πολύ σταράτα». «Το τελευταίο που είπε (ο Τραμπ) είναι “καλύτερα να ζεις μια μέρα σα λιοντάρι παρά εκατό χρόνια σαν πρόβατο” και όταν του είπαν πως αυτό το έλεγε ο Μουσολίνι, είπε “δεν με νοιάζει”… Δεν μασάει», υπερθεμάτισε ο Παναγιώταρος.

——————————–

Διαβάστε ακόμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.