«Πταίσμα» η επίθεση μέρα μεσημέρι!

karakostas1Ο βουλευτής Καρακώστας μιλά στη… φιέστα της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 3/3/2016)

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η χρυσαυγίτικη επίθεση σε ανυποψίαστο αντιφασίστα στη Θήβα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2015 αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ως πταίσμα.

Κι ενώ η πολιτική αγωγή μιλά για «οργανωμένη και συνδυασμένη» επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης μέρα-μεσημέρι, η ποινική δίωξη που τελικά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας σε βάρος των τριών δραστών, μελών της συνοδείας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελου Καρακώστα, αφορά την κατηγορία της όλως ελαφράς σωματικής βλάβης σε βαθμό πταίσματος.

 O χρυσαυγίτης βουλευτής Καρακώστας ποζάρει στο φακό κατά την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα μετά των λοιπών... επισήμων της πόληςO χρυσαυγίτης βουλευτής Καρακώστας ποζάρει στο φακό κατά την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα μετά των λοιπών… επισήμων της πόλης.

Γράφαμε τότε (30/10/2015) για την πρόσκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής της Θήβας, στον εκπρόσωπο των υμνητών του Χίτλερ και του Μουσολίνι, να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο του «ΟΧΙ», γεγονός που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής, το οποίο αντέδρασε φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Σ.Π., ο οποίος συμμετείχε στην αντιφασιστική διαμαρτυρία, έκανε το… λάθος να προσπαθήσει να σηκώσει λεφτά από ATM κεντρικού υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο βρισκόταν απέναντι από την καφετέρια όπου καθόταν ο Καρακώστας με περίπου 10 άτομα.

Από τις κάμερες της τράπεζας καταγράφονται οι τρεις δράστες της επίθεσης να κατευθύνονται ένας ένας προς τον Σ.Π. και να τον περικυκλώνουν.

Το θύμα περιγράφει τον τρίτο δράστη ως τον πιο «αγριεμένο», ο οποίος όταν πλησίασε είπε τη χαρακτηριστική φράση: «Τραβάς κάνα ζόρι με τον βουλευτή μας;» και στη συνέχεια ξεκίνησε το βίαιο επεισόδιο κατά το οποίο ο Σ.Π. κατήγγειλε ότι δέχτηκε γροθιές και κλoτσιές προτού καταφέρει να ξεφύγει.

Και βέβαια τα πρόσωπα των δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του τραπεζικού καταστήματος και οι δύο από τους τρεις αναγνωρίζονται από τις μαρτυρίες αστυνομικών.

Το ενδιαφέρον που προκύπτει από την ταυτοποίηση είναι η ταυτότητα του τρίτου κατά σειρά εμφανίσεως δράστη, εκείνου δηλαδή που, σύμφωνα με τον Σ.Π., δίνει το έναυσμα της βίας.

Πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό με συνδικαλιστική δράση (πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας), ο οποίος συμπτωματικά δεν είναι άλλος από τον αδελφό του χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα!

Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι συνόδευε τον αδελφό του στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς επίσης και ότι πήγε στη συνέχεια στην καφετέρια όπου καθόταν ο Καρακώστας μαζί με 10 άτομα.

Παράλληλα επιβεβαιώνει και την ταυτότητα του δεύτερου δράστη που έχει ταυτοποιηθεί, του Ι.Κ., λέγοντας αφενός ότι ήταν φίλος του αδελφού του και αφετέρου ότι ήταν και αυτός στην καφετέρια.

Η υπερασπιστική γραμμή των δύο κατηγορουμένων είναι ότι το θύμα προτού κατευθυνθεί προς το ATM πέρασε από την καφετέρια και έβρισε τους παρευρισκόμενους στο τραπέζι του Καρακώστα, χωρίς να διευκρινίζεται ποια ήταν αυτή η ύβρη, καθώς και ότι ο Ι.Κ. τον ακολούθησε μέχρι το ΑΤΜ απλώς για να του κάνει, λέει, συστάσεις, ενώ ο αδελφός του χρυσαυγίτη βουλευτή ισχυρίζεται ότι ακολούθησε κι αυτός για να αποτρέψει ενδεχόμενο επεισόδιο.

Παράλληλα και οι δύο ισχυρίζονται ότι αγνοούν την ταυτότητα του τρίτου δράστη, παρ’ ότι παραδέχονται ότι καθόταν μαζί τους στην καφετέρια, ως μέλος της παρέας του Καρακώστα.

Αλλά εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα στοιχεία του συγκεκριμένου δράστη παραμένουν άγνωστα στις αρχές, παρ’ ότι το πρόσωπο του έχει καταγραφεί από τις κάμερες της τράπεζας, ενώ και ο ίδιος ο χρυσαυγίτης βουλευτής, από το τραπέζι του οποίου ξεκίνησαν όλα, παραμένει στο απυρόβλητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.