Εκπαιδευμένοι… μαχαιροβγάλτες [8-12-2015]

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÊÇ "×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ" (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ) Η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα, Παρασκευή Καραγιαννίδου, όταν ο Θαν. Καμπαγιάννης τής έδειξε φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας | EUROKINISSI.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 9/10/2015)

Η στρατιωτική εκπαίδευση στην οποία υποβάλλονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν αυτή που αναδείχτηκε κατά την 36η ημέρα της δίκης, η οποία κατά τα άλλα άργησε δύο ώρες να ξεκινήσει λόγω απουσίας του δικηγόρου τού Ρουπακιά.

Οταν διαπιστώθηκε ότι ο Γ. Ρουμπέκας ήταν απών, η διαδικασία διεκόπη προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος να εκπροσωπήσει τον Ρουπακιά, όμως κανένας συνήγορος υπεράσπισης δεν δεχόταν να το κάνει.

Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας.

Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας Φωτογραφία από την εκπαίδευση χρυσαυγιτών της Νίκαιας με μαχαίρι να στοχεύει στην καρδιά.

Αυτή η απροθυμία προφανώς εντάσσεται στην προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να σκεπάσει τις ορατές διασυνδέσεις της με τον Ρουπακιά, τη στιγμή που ξέρουμε ότι ήταν σημαίνον στέλεχος του Πυρήνα της Νίκαιας (αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος) και εμφανίζεται σε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, γυμνάσια, εκδρομές, στην κατασκήνωση της Νέδα και συνήθως να φορά τη γνωστή αμφίεση των ταγμάτων εφόδου, ενώ από απολογίες του ίδιου και συγκατηγορουμένων του προκύπτει ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε συντεταγμένα από τα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας μαζί με το υπόλοιπο τάγμα εφόδου, το οποίο συγκεντρώθηκε εκεί έπειτα από εντολή του πυρηνάρχη Πατέλη.

Ο Γ. Ρουμπέκας προσήλθε τελικά στην αίθουσα κατά τις 11 και η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόεδρο να τον επιπλήττει λέγοντας «σας περιμένουμε εδώ πάνω από εκατό άνθρωποι, είναι αδιανόητο και να μην επαναληφθεί» και να του ζητά να συνεννοηθεί με άλλο δικηγόρο για εκπροσώπηση, καθώς διαφορετικά θα ορίσει το δικαστήριο. «Εχω προσπαθήσει, αλλά υπάρχει δεδικαιολογημένη απροθυμία», απάντησε ο συνήγορος του Ρουπακιά.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ζήτησε από τους δικηγόρους να λάβουν άδεια από τους Συλλόγους τους σχετικά με την εξαγγελθείσα αποχή του κλάδου από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη τις επόμενες μέρες, με τους δικηγόρους της οικογένειας Φύσσα να ενημερώνουν ότι έχουν ήδη ζητήσει την άδεια, η οποία τελικά και δόθηκε.

Κατά την εξέταση της αυτόπτη μάρτυρα Παρασκευής Καραγιαννίδου από την πολιτική αγωγή, ο Θανάσης Καμπαγιάννης τής επέδειξε τις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», οι οποίες αποτελούν ντοκουμέντα από την εκπαίδευση των χρυσαυγιτών με μαχαίρια και πιστόλια μέσα στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας.

«Το μαχαίρι που φαίνεται, προς τα πού το κατευθύνει ο μαθητής;» ρωτά ο δικηγόρος και η μάρτυρας απαντά «προς την καρδιά».

Στη συνέχεια ο Θ. Καμπαγιάννης ρωτά εάν οι εικόνες αυτές «συνάδουν με τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος», με την πρόεδρο να επεμβαίνει και να μην επιτρέπει την ερώτηση, προκαλώντας την απορία του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής. Τέλος, η μάρτυρας είπε ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Παπαδάκη, ότι «ειδικά η φωτογραφία με το μαχαίρι» παραπέμπει σε όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας.

Η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε και στα βίαια πεπραγμένα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, του Στ. Καρυδομάτη, συνηγόρου υπεράσπισης του Πανταζή, δηλώνοντας ότι έρχονται να προστεθούν «σε σωρεία άλλων περιστατικών τραμπουκισμού, ύβρεων και απειλών σε βάρος μαρτύρων, συγγενών θυμάτων, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από συνηγόρους χρυσαυγιτών και κατηγορουμένους με προφανή στόχο τον εκφοβισμό πρωτίστως μαρτύρων και δημοσιογράφων, ώστε να παρεμποδιστεί η αποκάλυψη του εγκληματικού-ναζιστικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης» και ζήτησε από το δικαστήριο να «λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.