Σάμος: Σέρνονται σε δίκη γιατί αντιστάθηκαν στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

nosokomeio-samou(Κείμενο: 902.gr, 21/08/2015)

Σε δίκη σέρνονται στις 15 Οκτώβρη η πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και πρόεδρος του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής, και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων γιατρών, Νίκος Μπαρμπατζάς.

Διώκονται με εντολή του τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου μετά από αναφορά της τότε διοικήτριας του ΓΝ Σάμου Βασιλεία Σίδερη, για την κινητοποίηση σωματείων, φορέων και δεκάδων εργαζομένων ενάντια στην ρατσιστική αιμοδοσία που είχε διοργανώσει η Χρυσή Αυγή με τον όρο «μόνο για Έλληνες» στις 27/4/2013, στο Νοσοκομείο Σάμου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Σάμου σημειώνει:

«Η δίκη αυτή συνιστά σαφή παρέμβαση της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας υπέρ της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και απόπειρα νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά, φυλετικά χαρακτηριστικά.

Είναι πρόκληση να σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές, με μάρτυρες κατηγορίας τον τότε γραμματέα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Βασίλη Ζαβιτσιάνο, την πρώην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου Βασιλεία Σίδερη και την τότε διευθύντρια της αιμοδοσίας Πηνελόπη Καλογραία, τη στιγμή που το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει δείξει το εγκληματικό του πρόσωπο και το νεοναζιστικό του χαρακτήρα και βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη κατά 69 στελεχών και μελών της για την εγκληματική τους δράση.

Σοβαρές ευθύνες έχουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που καλλιεργούν κλίμα ανοχής και από-ενοχοποίησης της φασιστικής-ναζιστικής “Χρυσής Αυγής”. Δεν μας εκπλήσσουν όμως, όλοι μαζί υπηρετούν τα ίδια αφεντικά: την ΕΕ που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην αναβίωση του φασισμού-ναζισμού».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και όλο το σαμιακό λαό, να καταδικάσει τέτοιου είδους ρατσιστικές ενέργειες και να συστρατευθεί με τους εργαζόμενους στην Υγεία που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας που τις έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.