Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Λαγός

lagos_xeiropedes(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 21/07/2015)

Πίσω στη φυλακή στέλνει το Συμβούλιο Εφετών τον χρυσαυγίτη Ι. Λαγό λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Οι εφέτες με το υπ’ αριθμόν 1184 βούλευμά τους υιοθετούν την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου και διατάσσουν την εκ νέου προφυλάκισή του.

Ο Λαγός αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο, εξαιτίας της παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής του κράτησης, με τους περιοριστικούς όρους τού κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στη Βουλή και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα όμως με τους δικαστές, παραβίασε κατ’ επανάληψη τον πρώτο όρο. Συγκεκριμένα στις 28-5-2015, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν αντί να επιστρέψει στο σπίτι του μετά τη Βουλή πήγε σε δύο μαγαζιά και στη συνέχεια διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο, ενώ σπίτι του επέστρεψε το επόμενο μεσημέρι.

«Εξαφανίστηκε»…

Το ίδιο συνέβη και στις 12-6-2015, που αντί να επιστρέψει σπίτι του πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, καθώς επίσης και στις 16-6-2015 που μετά τη Βουλή εξαφανίστηκε μέχρι τις 9.25 το πρωί της επόμενης μέρας.

Ο Λαγός κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για διακεκριμένη οπλοκατοχή αφού κατελήφθη να κατέχει παράνομα πυροβόλο όπλο και πυρομαχικά. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αναλάβει, ήλεγχε και κατηύθυνε τη δραστηριότητα των Τοπικών Οργανώσεων και των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που δρούσαν στον Πειραιά, τη Νίκαια και το Πέραμα, ενώ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκε μετά την εντολή εφόδου του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη, κατόπιν προηγούμενης εντολής του Λαγού.

Ο ίδιος άλλωστε είχε προαναγγείλει και τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (12-6-2012) και στα μέλη του ΠΑΜΕ (12-9-2013) από το τάγμα εφόδου του Περάματος. Λίγες ώρες πριν από τη χρυσαυγίτικη εισβολή στο σπίτι των ψαράδων, ο Λαγός ανακοίνωνε στην καφετέρια «Αίνιγμα» στο Πέραμα ότι οι Αιγύπτιοι «εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή». Στις 8-8-2013 ενημέρωνε για την ίδρυση του χρυσαυγίτικου σωματείου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ανακοίνωνε ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα», απειλή που δεν δίστασε να επαναλάβει μόλις πριν από μερικές μέρες (7-7-2015) μέσω διαδικτυακής εκπομπής της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα σε απόσπασμα από τη συγκεκριμένη εκπομπή που δημοσίευσε η πρωτοβουλία δικηγόρων jailgoldendawn, ο Λαγός αποκαλύπτει σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τρεις εφοπλιστές, λέγοντας ότι «μας έχουν ζητήσει συνάντηση κάτω (σ.σ. στη Ζώνη) άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να φέρουνε πλοία, είναι τρεις διαφορετικές περιπτώσεις…»

Λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ο Λαγός ενημέρωνε τον Πατέλη ότι «μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια», ενώ μερικά λεπτά μετά την επίθεση, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (12-9-2014), θριαμβολογούσε στον χρυσαυγίτη Σωτήρη Δεβελέκο ότι τα μέλη του τάγματος εφόδου «τους λιώσανε». Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα που την επόμενη μέρα της επίθεσης έλαβαν τα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας να είναι σε ετοιμότητα να πάνε στην Τ.Ο. Περάματος, με την υποσημείωση: «Εντολή Λαγού».

Αλλά και στην επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» (10.7.2013), σύμφωνα με τους Εφέτες, επικεφαλής του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου, που αποτελούνταν από μέλη των πυρήνων Πειραιά και Νίκαιας, ήταν ο Λαγός, τον οποίο προδίδουν τα σχετικά μηνύματα στο κινητό του αλλά και η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» (15/9/14) ότι στη συγκεκριμένη επίθεση μετείχε το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

One thought on “Επιστρέφει στον Κορυδαλλό ο Λαγός

  1. Pingback: Αποφυλάκισαν τον Λαγό | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.