Ενημέρωση απο τη δίκη σε βάρος του αντιφασίστα Χρήστου Μπακαλάκη

keerfa_dikh

(Κείμενο: Κώστας Τορπουζίδης, συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Μπακαλάκη)

Με δυσάρεστες εκπλήξεις ξεκίνησε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών η εκδίκαση της μήνυσης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Πέλλας Ι. Σαχινίδη ενάντια στον Χρήστο Μπακαλάκη. Στις 2-3-2015 ο μηνυτής είχε ζητήσει και είχε πάρει αναβολή για να παραστεί με δικηγόρο του ως πολιτική αγωγή για την χρηματική του αποζημίωση. Οι δικηγόροι του, Χασιώτης και Τριανταφυλλούδης, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, κατέφτασαν αργοπορημένοι περίπου στις 10 το πρωί σε ένα κτήριο γεμάτο από μαυροφορεμένους άνδρες της ΟΠΚΕ. Με τη συναίνεση της προέδρου του δικαστηρίου καθυστέρησαν τη δίκη μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, για να φτάσει δήθεν και τρίτος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, που ποτέ δεν ήρθε.

Πρόεδρος του δικαστηρίου η Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου, η δικαστής που στη δίκη της 28-9-2012 καταδίκασε τον Χρήστο Μπακαλάκη ότι στις 14-9-2012 άναψε και έριξε μία κροτίδα κατά πάνω στην εξέδρα των επισήμων με προειλημμένη απόφαση του και πρόθεση να βλάψει την σωματική τους ακεραιότητα. Στο εφετείο βέβαια, όπως προαναφέρθηκε αναλυτικά, αυτή η κατηγορία κατέπεσε και το δικαστήριο αθώωσε ξεκάθαρα το Χρήστο για την πράξη αυτή. Παρά ταύτα, η πρόεδρος με πρόταση του εισαγγελέα Χατζησαφαρίκα απέρριψε την ένσταση δεδικασμένου που υποβάλλαμε από τη μεριά της υπεράσπισης, με το σκεπτικό ότι η νέα δίκη αφορά τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας άλλου προσώπου, του μηνυτή Ι. Σαχινίδη. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν το εφετείο με την αμετάκλητη απόφαση του διέγνωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοια πράξη ούτε τέτοια πρόθεση από τον Χρήστο; Περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις αιτιολογίες αυτής της προκλητικής απόφασης.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της δικαστή Κωνσταντίνας Λυμπεροπούλου με τα σκεπτικό ότι υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες μεροληψίας της καθώς η ίδια έχει μορφοποιημένη άποψη για το ίδιο αυτό συμβάν και την πράξη του κατηγορούμενου και μάλιστα καταδικαστική, όπως αυτή καταγράφηκε στην πρωτόδικη καταδικαστική της απόφαση της 28-9-2012. Σε κάθε περίπτωση, ζήτησε από την πρόεδρο να αυτοεξαιρεθεί για λόγους ευπρεπείας. Η κ. Λυμπεροπούλου δεν αυτοεξαιρέθηκε και στο τριμελές δικαστικό συμβούλιο που ακολούθησε 2 ώρες μετά, ο εισαγγελέας Χατζησαφαρίκας προσπάθησε ανεπιτυχώς να κηρυχθεί απαράδεκτη η αίτηση μας, επειδή δήθεν δεν προβλήθηκε πριν την ένσταση δεδικασμένου και στη συνέχεια πρότεινε να απορριφθεί η αίτησή μας επειδή δήθεν η δικαστής Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου στην πρώτη δίκη «απλά σχημάτισε μια γνώμη». Η αίτησή μας όντως απορρίπτεται και το συμβούλιο με πρόταση του εισαγγελέα επιβάλει στο Χρήστο και δικαστικά έξοδα 250 € για την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλλε! Στις 3μμ η πρόεδρος Κωνσταντίνα Λυμπεροπούλου ανέβηκε και πάλι στην έδρα και διέκοψε την εκδίκαση για την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 10 το πρωί.

Εκεί θα δοθεί και η ουσιαστική μάχη για να αποκαλύψουμε για άλλη μια φορά την εγκληματική δράση της ομάδας του Ι. Σαχινίδη στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, όσο και στην ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων», που όπως αποδεικνύεται ζει και βασιλεύει στους κόλπους δικαστικής εξουσίας και αστυνομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.