Δήλωση συνηγόρων της πολιτικής αγωγής μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Εφετείο Αθηνών

korydallos_poreiaΔημοσιεύουμε την από 08/05/2015 δήλωση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζώτου, Κώστα Παπαδάκη, Θανάση Καμπαγιάννη και Κωνσταντίνου Σκαρμέα:

“Αντιπροσωπεία των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.) κ. Γεώργιο Σαββίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8/5/2015 τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δημήτριο Μόκκα και του έθεσε το αίτημα άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ο κ. Μόκκας, με σωρεία αβάσιμων και προσχηματικών δικαιολογιών, υπεραμύνθηκε μεν της εμμονής του στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, όμως δήλωσε ότι αρμόδιοι για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η πρόεδρος του δικαστηρίου της δίκης.

Υστερα και από αυτό, σε συνδυασμό με την δήλωση της προέδρου της δίκης ότι εάν η πολιτεία της υποδείξει κατάλληλη αίθουσα δεν έχει αντίρρηση για τη μεταφορά, η ευθύνη της τελικής επιλογής ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 11/5/2015, τον οποίο και καλούμε να την αναλάβει. Να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα των συνηγόρων, του αντιφασιστικού κινήματος, των δημοσιογράφων και όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας που ζητούν την διεξαγωγή της δίκης με όρους ασφάλειας και δημοσιότητας και να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 18 ν. 1756/1988 με την οποία να μεταφερθεί, χωρίς καμία αναβολή ή διακοπή, η δίκη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 8/5/2015,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,
Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης,
Θανάσης Καμπαγιάννης, Κωνσταντίνος Σκαρμέας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.