Οι Ευρωπαίοι συμπαραστάτες της ΧΑ (2): Mario Borghezio – νεοφασίστας, ποινικός και λάτρης των… UFO!

Γράφαμε πριν κάποιες μέρες ότι η Χρυσή Αυγή έχει ξεμείνει με τον γερμανό νεοναζιστή Udo Voigt ως μοναδικό “συμπαραστάτη” στην ερχόμενη δίκη. Επρόκειτο βέβαια για μια μικρή ανακρίβεια: μας ήταν ήδη γνωστό ότι στο Ευρωκοινοβούλιο οι στρατηγοί της ΧΑ, εκτός από το να διορίζουν ο ένας τα παιδιά του άλλου, έχουν κατορθώσει ένα πολύτιμο άνοιγμα στο πρόσωπο του Ιταλού ευρωβουλευτή της Λέγκας του Βορρά Mario Borghezio. Και γιατί δεν το γράψατε τότε; – θα ρωτήσετε.

Η αλήθεια είναι πως δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι η ΧΑ θα ήταν σε τέτοια απελπιστική απομόνωση που θα έφτανε να χρησιμοποιήσει τον Borghezio. Κι όμως σήμερα έκανε την εμφάνισή του βίντεο με μήνυμα “συμπαράστασης” του Borghezio για την επικείμενη δίκη.

Ο Borghezio είναι παλιό στέλεχος της νεοφασιστικής Ordine Nuovo τη δεκαετία του ’70, των παλιόφιλων του Μιχαλολιάκου στην Ιταλία. Μετά από την κλασική πορεία κάθε καθώς πρέπει φασίστα στα κόμματα της πιο mainstream Δεξιάς (συνεργάστηκε και με τον Μπερλουσκόνι στην πρώτη του κυβέρνηση), ο Borghezio είναι σήμερα ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά. Είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμος μεταξύ της Λέγκας και των πιο ανοιχτών νεοναζί της Casa Pound που τιμούν συχνά τη Χρυσή Αυγή με την παρουσία τους στις πορείες των Ιμίων, κλπ. Μάλιστα έχει διορίσει μέλη της Casa Pound ως επιστημονικούς συνεργάτες του στο Ευρωκοινοβούλιο (προφανώς για να μην νιώθει μοναξιά ο Λύρης ο νεότερος). Ο Borghezio έχει εξυμνήσει τον Μπρέιβικ και έχει καταδικαστεί για εμπρησμούς σε βάρος μεταναστών. Στο βίντεο θα τον δείτε να κάνει τον γνωστό “αρχαιοελληνικό χαιρετισμό”.

Βέβαια, ότι οι συμπαραστάτες της Χρυσής Αυγής θα ήταν χιτλερικοί και μουσολινικοί δεν είναι δα και κανένα σπουδαίο νέο. Αυτό που εντυπωσιάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι ένα από τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του Borghezio είναι τα UFO! Ο Borghezio πιστεύει ακράδαντα ότι “υπάρχει κάτι εκεί έξω”, γι’ αυτό και ζητάει από την ΕΕ τη δημιουργία και δημοσιοποίηση των X-Files που αποδεικνύουν την επαφή των γήινων με τους εξωγήινους πολιτισμούς. Είναι ίσως σε αυτά τα X-Files που ο Borghezio έχει βρει ακράδαντες αποδείξεις για την αθωότητα της Χρυσής Αυγής και τη σκευωρία που εξυφάνθηκε σε βάρος της!

Εμείς δεν έχουμε παρά να ενθαρρύνουμε τους συνηγόρους υπεράσπισης να καλέσουν ως μάρτυρα στο ακροατήριο τον Borghezio, με αποτέλεσμα φυσικά – τι άλλο; – να καταπέσει το κατηγορητήριο. Η δικογραφία εξάλλου “δεν είναι δεμένη”. Άλλοι όμως είναι σίγουρα για δέσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.