Ο χρυσαυγίτης αστυνομικός Σπυρίδης γελοιοποιεί τον εισαγγελέα Ντογιάκο

spyridis3(Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στη σημερινη ΕφΣυν με τίτλο: “Οι ένστολοι της Χρυσής Αυγής”. Ολοκληρο το κείμενο θα το αναρτήσουμε μέσα στην ημέρα).

Η υπόθεση Σπυρίδη είναι γνωστή. Πρόκειται για τον αστυνομικό που είχε αποκαλυφθεί ότι εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικά γυμνάσια στη Ρόδο.

Η εισαγγελικη πρόταση Ντογιάκου απαλλάσσει τον Σπυρίδη από την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έστω κι αν το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους ελάχιστους (μόλις 11) αστυνομικούς που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Γράφει λοιπόν η εισαγγελική πρόταση:

“Σε βάρος του εν λόγω κατηγορουμένου από την Ειδική Ανακρίτρια – Εφέτη απαγγέλθηκε η ως άνω κατηγορία, η οποία, κατά τα κύρια σημεία της, έχει ως εξής: «… Ειδικότερα, στην Αθήνα, τουλάχιστον από του έτους 2009, εντάχθηκες και έκτοτε συμμετέχεις ως μέλος μέχρι και σήμερα, αδιαλείπτως, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα ( οργάνωση ), η οποία επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων… Πλέον συγκεκριμένα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, εντάχθηκες στην οργάνωση ‘‘ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ’’ και δη στην Τοπική Οργάνωση Δωδεκανήσου – Ρόδου, όπου υπηρετείς ως αστυνομικός και συμμετέχεις σε αυτήν, αδιαλείπτως, μέχρι σήμερα, μετά των συγκατηγορουμένων σου…οι οποίοι σταδιακά, από το έτος 1987 και εφεξής, συγκρότησαν και ετνάχθηκαν στην παραπάνω οργάνωση, η οποία, αρχικά, είχε τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών ( ναζιστών ), με αρχηγό και επικεφαλής τον εκ των συγκατηγορουμένων σου Νικόλαο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ, μετεξελίχθηκε δε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία ‘ ‘ ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ’’… Εσύ δε, γνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τις παραπάνω αρχές της οργάνωσης, αλλά και τις εγκληματικές δράσεις που οργάνωνε και πραγματοποιούσε με τα ‘‘ Τάγματα Εφόδου ’’, τα οποία συγκροτούσε από μέλη της, αυτά δε προέβαιναν είτε πεζή είτε ως επιβαίνοντα σε δίκυκλα οχήματα σε βίαιες και ρατσιστικού περιεχομένου επιθέσεις σε βάρος των ως άνω στοχοποιημένων ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών στην περιοχή της Ρόδου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εντάχθηκες στην παραπάνω οργάνωση, ενημέρωνες δε, εκμεταλλευόμενος την αστυνομική σου ιδιότητα, τους υπεύθυνους της ως άνω Τοπικής Οργάνωσης αλλά και τα ηγετικά στελέχη της, όπως ενδεικτικά τους Βουλευτές και ήδη κατηγορουμένους Γεώργιο ΓΕΡΜΕΝΗ, Χρήστο ΠΑΠΠΑ και Ηλία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟ, με τους οποίους διατηρούσες συνεχή επικοινωνία σχετικά με τις κινήσεις της Αστυνομίας, ώστε να αποφεύγεται η επέμβαση των συναδέλφων σου και να διασφαλίζεται το ακαταδίωκτο των εγκληματικών ενεργειών των Ταγμάτων Εφόδου της ΄΄ Χρυσής Αυγής ’’, ενώ συγχρόνως είχες αναλάβει την εκπαίδευση των μελών της Τοπικής Οργάνωσης Ρόδου, διδάσκοντας ασκήσεις αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών ».

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας – Εφέτη, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «Η σχέση μου είναι καθαρά τυπική, ψηφοφόρου προς κάποιο κόμμα. Τώρα τελευταία είχα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ». Επίσης, με το σχετικό απολογητικό υπόμνημά του αρνείται την κατηγορία που τον βαρύνει και μεταξύ των άλλων ισχυρίζεται ότι «Αποτελεί εκ των πραγμάτων φανταστική κατηγορία το αναγραφόμενο στο κατηγορητήριο, ότι, δήθεν, εγώ, εκμεταλλευόμενος την αστυνομική μου ιδιότητα, ενημέρωνα τους προαναφερόμενους Βουλευτές της ‘‘Χρυσής Αυγής’’, αλλά και τους υπεύθυνους της Τοπικής Οργανώσεως (προφανώς εννοείται η Οργάνωση της Ρόδου), σχετικά με τις κινήσεις της Αστυνομίας, ώστε να αποφεύγεται η επέμβαση των τότε συναδέλφων μου και δια του τρόπου τούτου να διασφαλίζεται το ακαταδίωκτο των εγκληματικών ενεργειών των ‘‘Ταγμάτων Εφόδου’’ της ‘‘Χρυσής Αυγής’’.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος Σάββας ΣΠΥΡΙΔΗΣ εντάχθηκε ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του πολιτικού κόμματος « ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ », στη Ρόδο, αν και ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, παραβιάζοντας έτσι ευθέως τη σχετική διάταξη του άρθρου 29 παράγρ. 3 του Συντάγματος. Ασχολήθηκε με την εκγύμναση μελών στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, ενώ συχνά μετέβαινε στα γραφεία της οργάνωσης και είχε τηλεφωνικές επαφές με βουλευτές του κόμματος. Πλην όμως, λόγω του περιφερειακού του ρόλου, δεδομένου ότι αυτός διέμενε μόνιμα μακράν από το κέντρο των αποφάσεων και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου δεν έχουν καταγραφεί εγκληματικές ενέργειες της ως άνω εγκληματικής οργάνωσης, όπως τούτο συνάγεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας, δημιουργείται εύλογα η κρίση ότι αυτός, πιθανότατα, δεν είχε πλήρη επίγνωση του εγκληματικού σκοπού της οργάνωσης. Επίσης, από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, δεν προέκυψε ότι ενημέρωνε αθέμιτα Βουλευτές ή άλλα στελέχη του εν λόγω πολιτικού κόμματος, για Υπηρεσιακές ενέργειες των οποίων ελάμβανε γνώση ως εκ της Υπηρεσίας του.

Κατόπιν των ανωτέρω, φρονούμε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του εν λόγω κατηγορουμένου Σάββα ΣΠΥΡΙΔΗ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να γίνει σε βάρος του κατηγορία ως υπαίτιου του εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται.”

Όμως χτες, που η Χρυσή Αυγή ανάρτησε τα βιογραφικά των αντρών των σωμάτων ασφαλείας που είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές, το κομμάτι για τον Σπυρίδη γράφει χαρακτηριστικά: “Συμμετέχει ενεργά στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή από το 1989”.

Ιδού και το σχετικό απόσπασμα:

spyridisΗ ομολογία Σπυρίδη αναρτημένη στη σελίδα της ΧΑ!

Για να μην μείνει καμία αμφιβολία για την εξαπάτηση των δικαστικών αρχών από πλευράς Σπυρίδη θυμίζουμε ότι σε ανωμοτί εξέτασή του μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του στα στρατιωτικά γυμνάσια της Χρυσής Αυγής, ο Σπυρίδης υποδύεται τον άσχετο! Δεν είναι μέλος ούτε βέβαια έχει σχέση με οποιοδήποτε κόμμα! Είχε βγει απλά για έναν περίπατο με την αρραβωνιαστικιά του απολαμβάνοντας το σεληνόφως του Αυγούστου. Όσο για τη σχεση του με τη ΧΑ; “Δεν είμαι μελος, δεν έχω πάει στα γραφεία της ΤΟ της Χρυσής Αυγής ούτε έχω κάποια οικονομική συναλλαγή και εξάρτηση από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα”!

Και ποιά είναι η έκπληξη, θα πείτε; Μήπως δεν ήταν καθαρό ότι η απαλλαγή Σπυρίδη ήταν κομμάτι της προστασίας που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι του κρατικού μηχανισμού που ήταν μέλη ή συνεργάστηκαν με τη ναζιστική συμμορία;

Φυσικά. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το πόσο ασυγκράτητος ειναι ο Σπυρίδης, με αποτέλεσμα να εκθέτει μέχρι γελοιοποίησης τον εισαγγελέα που τόσο τον εξυπηρέτησε! Θα μπορούσε στην τελική να περιμένει να εκδοθεί το Βούλευμα του Συμβουλίου (το οποίο ακόμα αναμένουμε…) πριν βγάλει στην φόρα, ανοιχτά και περήφανα, το πλήρες βιογραφικό του.

Ας το γνωρίζουν αυτό οι δικαστές του Συμβουλίου. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

One thought on “Ο χρυσαυγίτης αστυνομικός Σπυρίδης γελοιοποιεί τον εισαγγελέα Ντογιάκο

  1. Pingback: Οι ένστολοι της Χρυσής Αυγής | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.