Εικόνες από τη δημόσια καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

keerfa_isoviaΑναδημοσιεύουμε δύο κείμενα από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, με εικόνες από τη δημόσια καμπάνια που έχει ξεκινήσει η ΚΕΕΡΦΑ με εξορμήσεις, μικροφωνικές, αφισοκολλήσεις, κλπ σε όλη την Ελλάδα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι φασίστες στο σκαμνί, ισόβια στη φυλακή (Κατερίνα Θωίδου, Εργατική Αλληλεγγύη, 17/12/2014)

Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο οι μέρες δράσης της ΚΕΕΡΦΑ στα πλαίσια της αντιφασιστικής καμπάνιας για να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς αναβολές και εκπτώσεις και να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί.

“Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ διοργανώσαμε το περασμένο Σάββατο μία πολύ επιτυχημένη παρέμβαση”, μας είπε ο Δημήτρης. “Είχαμε γεμίσει τον πεζόδρομο με σημαίες, πικέτες, πανό, είχαμε στήσει μία έκθεση φωτογραφίας που θύμιζε τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής καθώς και χαρακτικά έργα της ζωγράφου Εύας Μπέη με προσωπογραφίες από την Αφρική, που έδιναν έντονο αντιρατσιστικό χαρακτήρα στην εξόρμησή μας. Από την μικροφωνική κάναμε ανακοινώσεις απαιτώντας να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής. Καλούσαμε τον κόσμο να στηρίξει την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ, τόσο με την υπογραφή του όσο και με την οικονομική του ενίσχυση. Δεκάδες έσπευσαν στο τραπεζάκι για να ρωτήσουν και να συζητήσουν μαζί μας και να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία μας. Συγκεντρώθηκαν 31 υπογραφές και 25 ευρώ οικονομική ενίσχυση, 2 αγόρασαν το ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ”.

“Μεγάλη παρέμβαση οργάνωσε η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ στις περιοχές Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή το Σάββατο 13/12”, μας είπε ο Νίκος. “Μόλις δύο εβδομάδες πριν είχε προηγηθεί φασιστική επίθεση στη γειτονιά εναντίον συνεργείου της εργατικής αλληλεγγύης στην οδό Σπύρου Μερκούρη. Στη συγκέντρωση που έγινε στο Σιντριβάνι, στην οδό Υμηττού, καλούσαν η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Παγκρατίου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από νωρίς το πρωί στήθηκε μικροφωνική από όπου ακούγονταν τα αιτήματα για επίσπευση της δίκης της ΧΑ και ισόβια φυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί. Φυσικά η κουβέντα με τον κόσμο της γειτονιάς επεκτάθηκε στην κατάρρευση της συγκυβέρνησης και τις προοπτικές που ανοίγουν για να νικήσει το κίνημα, για το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, την φτώχεια, την ανεργία και τον ρατσισμό. Πουλήθηκαν 19 εφημερίδες και 25 ευρώ ενίσχυση για την «εργατική αλληλεγγύη» και μαζεύτηκαν 10 υπογραφές και 27 ευρώ ενίσχυση για την ΚΕΕΡΦΑ”.

Η πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό άνηκε το Σάββατο το πρωί στους αντιφασίστες. “Από τις 11πμ στήθηκε η μικροφωνική σε κεντρικό σημείο της πλατείας”, μας είπε η Φραντσέσκα. “Είχαμε φτιάξει ένα CD με αντιφασιστικά τραγούδια ειδικά για αυτή τη μέρα.

Κάναμε ανακοινώσεις ζητώντας την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την κλιμάκωση των αγώνων για να ρίξουμε την κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα. Πολύς κόσμος περνούσε και μας έδινε συγχαρητήρια, άλλοι σήκωναν τη γροθιά τους ενώ τα αμάξια κόρναραν δείχνοντας τη στήριξή τους. Στην απέναντι πλευρά της πλατείας στήσαμε τραπεζάκι με τα υλικά της ΚΕΕΡΦΑ. Πολύς κόσμος σταματούσε για να δει την έκθεση φωτογραφίας με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 45 υπογραφές στο κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ, 30 ευρώ οικονομική ενίσχυση και δύο νεολαίοι έγιναν μέλη στην ΚΕΕΡΦΑ. Μετά την ανταπόκριση που εισπράξαμε σκεφτόμαστε να επαναλάβουμε την πρωτοβουλία και σε άλλες πλατείες της περιοχής του Κορυδαλλού και της Νίκαιας”.

“Στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου στήσαμε τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ, διακοσμήσαμε το σημείο με σημαίες και πικέτες και από την ντουντούκα κάναμε ανακοινώσεις και βάζαμε μουσική”, μας είπε η Κατερίνα. “Ήταν στην ουσία η πρώτη εξόρμηση μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Εξηγούσαμε στον κόσμο ότι πανηγυρίζουμε για τις εξελίξεις και παλεύουμε για να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά και να μπουν ισόβια οι Χρυσαυγίτες. Πέρασε πολύς κόσμος, και μάλιστα αρκετοί οργανωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούσαν ότι η μάχη ενάντια στη Χρυσή Αυγή είναι ανοιχτή και συζητούσε μαζί μας για την προοπτική της κλιμάκωσης των αγώνων απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές”.

Την ίδια μέρα, δράσεις έγιναν στην πλατεία Ιλίου, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στη Νομαρχία στα Γιάννενα. Αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι μέρες δράσεις σε δεκάδες σημεία στην Αττική και σε διάφορες πόλεις.

Συνεχίζεται η καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ (Έλλη Πανταζοπούλου, Εργατική Αλληλεγγύη, 30/12/2014)

Με επιτυχία συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Δεκέμβρη. Η καμπάνια για να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα σημεία όπου οργανώθηκαν δράσεις.

“Η ΚΕΕΡΦΑ Εξαρχείων οργάνωσε παρέμβαση στη λαϊκή στην Καλλιδρομίου”, μας μεταφέρει η Έβελιν. “Είχαμε μεγάλη παρουσία από συντρόφους και η ντουντούκα μας βοήθησε να φωνάζουμε συνθήματα. Ενημερώναμε τον κόσμο και συζητούσαμε το γιατί πρέπει να γίνει η δίκη άμεσα αξιοποιώντας το ισχυρότερο κατηγορητήριο για να καταδικαστούν σε ισόβια. Άνοιξε συζήτηση γύρω από την ισλαμοφοβία αλλά και το ρόλο του αντιρατσιστικού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλήσαμε με πολύ κόσμο και είδαμε ότι ο κόσμος υπέγραφε στην καμπάνια μας με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από άλλες φορές. Συγκεντρώσαμε 36 υπογραφές, 8 άνθρωποι ενίσχυσαν αγοράζοντας το ημερολόγιό μας για το 2015 και μαζέψαμε άλλα 13 ευρώ ενίσχυση”.

Ο Μπενσόν, μαθητής από τον Πειραιά, μας είπε: “Στην εξόρμηση που οργανώσαμε μοιράζαμε την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και ζητούσαμε από τον κόσμο να υπογράψει την καμπάνια μας. Υπήρχε κόσμος που σταματούσε αλλά φοβόταν να υπογράψει.

Αντιστρέψαμε το κλίμα δίνοντας επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε, ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη δύναμη και το να είσαι οργανωμένος βοηθά. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι φάνηκε πως ο κόσμος έχει καταλάβει πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα αλλά μια μαφία. Και δεν πιστεύω πως θα ξαναπάει κόσμος προς τα εκεί”.

Στο σταθμό του μετρό στα Σεπόλια βγήκε να μοιράσει η ΚΕΕΡΦΑ Κεραμεικού. “Είχαμε στήσει τραπεζάκι με σημαίες και αφίσες της καμπάνιας”, μας λέει ο Παντελής. “Συνδέαμε το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και ότι χρειάζεται μαζί της να πάρει και τους νεοναζί. Δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση οι φασίστες να είναι αντιπολίτευση μετά τις εκλογές. Στην περιοχή μας η Χρυσή Αυγή κατέγραψε μεγάλα ποσοστά στις εκλογές. Όμως αυτή η εικόνα δεν υπάρχει στη γειτονιά. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος που μας έβλεπε, πέρναγε κόσμος που μας έλεγε «σας ξέρουμε» και χαμογελούσε. Στην ομάδα μας υπήρχαν και σύντροφοι μετανάστες και αυτό άρεσε στον κόσμο, κανένας περαστικός δεν είχε πρόβλημα, το αντίθετο. Η γειτονιά μας είναι αντιφασιστική και γι’αυτό λέμε να καθιερώσουμε την εξόρμησή μας στο μετρό.”

“Στον ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου στήσαμε τη μικροφωνική μας το Σάββατο”, μας μεταφέρει η Μαρία. “Λόγω της ημέρας κυκλοφορούσε πολύς κόσμος που κατεβαίνοντας από το τρένο, στεκόταν να δει τι λέμε και ερχόταν από μόνος του να ρωτήσει, να συζητήσει και να υπογράψει στα κείμενά μας. Υπήρχε και αρκετός κόσμος που μας ξέρει ήδη καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε ανοιχτά στον κόσμο της γειτονιάς. Κάναμε γύρα και στα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά και πιάναμε κουβέντα. Μαζέψαμε 20 ευρώ ενίσχυση. Παλιότερα περνούσε κόσμος που έλεγε, θα το σκεφτώ να υπογράψω, τώρα ήταν πολύ πιο εύκολο. Χρειάζεται να οργανώσουμε τέτοιες παρεμβάσεις και αλλού.”

“Στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου μαζευτήκαμε πολλοί σύντροφοι πιάνοντας έτσι όλη την έκταση του πεζόδρομου”, μας είπε η Μαριλένα. “Κάτσαμε πάνω από τρεις ώρες, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι και μιλήσαμε με πάρα πολύ κόσμο.”

“Στην Πάτρα συνδέσαμε την ανατροπή της κυβέρνησης με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ότι πάνε χέρι χέρι”, δήλωσε στην ΕΑ η Ράνια. “Τους απομονώσαμε στο δρόμο, χρειάζεται και στα δικαστήρια”.

Στη Φιλαδέλφεια, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, οι ομάδες της ΚΕΕΡΦΑ έκαναν το ίδιο. Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να κλιμακώσουμε κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κόσμο στην αντιφασιστική δράση. Για να στείλουμε ισόβια τους Μιχαλολιάκους και την υπόλοιπη συμμορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.