Αδιανόητη η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας με βουλευτές εκλεγμένους με τη Χρυσή Αυγή

dikigoroi_kata_xa_2

Δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας δικηγόρων JailGoldenDawn, 09/12/2014:

“Τώρα που ξεκινούν οι διεργασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την Βουλή, θέλουμε ως δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο όριο συγκρότησης της απαιτούμενης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα.

Κανένα πολιτικό κόμμα, κανένας βουλευτής αλλά και κανένας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την ψήφιση του ανώτατου πολιτειακού οργάνου με τη στήριξη βουλευτών εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή. Η άρνηση συγκρότησης της ενισχυμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 180 μαζί με νεοναζιστές βουλευτές, κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, θα πρέπει να αποτελεί το αδιαπραγμάτευτο όριο όλων των πολιτικών κομμάτων και των ανεξάρτητων βουλευτών, οποιαδήποτε και αν είναι η θέση τους για το μέλλον της χώρας.

Η αυτονόητη αυτή θέση ισχύει ασφαλώς για τους 16 βουλευτές που συγκροτούν την “κοινοβουλευτική ομάδα” της Χρυσής Αυγής. Ισχύει όμως και για τους δύο “ανεξαρτητοποιηθέντες” βουλευτές, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και τον Ευστάθιο Μπούκουρα. Τόσο οι αρμόδιες ανακρίτριες όσο και ο εισαγγελέας Ντογιάκος έκριναν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις προκειμένου και οι δύο να καθίσουν στο εδώλιο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας με τη στήριξη οποιουδήποτε από τους 18 αυτούς βουλευτές – και μάλιστα σε συνθήκες που η ψήφος τους θα καθίστατο αποφασιστική – θα ήταν δικαστικά απαράδεκτη, πολιτικά ολέθρια και θεσμικά αδιανόητη. Θα συνιστούσε ευθεία πολιτική παρέμβαση στην εξελισσόμενη ποινική δίωξη νομιμοποιώντας και προκαταβολικά απαλλάσσοντας κατηγορούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Θα γελοιοποιούσε οποιαδήποτε ρητορική “δημοκρατικού” ή “συνταγματικού τόξου”. Και τέλος θα καταρράκωνε το θεσμικό κύρος του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα έμενε στην ιστορία ως Πρόεδρος εκλεγμένος με την ψήφο της χρυσαυγίτικης μαφίας.

Είναι λοιπόν αυτονόητη ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι βουλευτές και οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας να δηλώσουν πανηγυρικά και εκ των προτέρων την άρνηση συγκρότησης της προεδρικής πλειοψηφίας με ψήφους βουλευτών εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή”.

One thought on “Αδιανόητη η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας με βουλευτές εκλεγμένους με τη Χρυσή Αυγή

  1. Pingback: Πρόεδρος με την ψήφο του Μπούκουρα; | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.