Καμαρώστε εθνικιστική ηλιθιότητα: Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο Ελληνίδες με καταγωγή από την Αλβανία γιατί ήταν “ξένες”

Δικάζονται αύριο στις 17/10/2014 στο Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων οι χρυσαυγίτες που μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 χτύπησαν δύο Ελληνίδες μεσήλικες γυναίκες καταγόμενες από το Δέλβινο Αλβανίας επειδή ήταν “ξένες”. Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Παναγιώτης Μπαντέμης, ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Δράμα.

mpantemis(O Μπαντέμης ποζάρει ως πολιτικός)

mpantemis2(Κι εδώ ο Μπαντέμης ποζάρει ως τραμπούκος)

Από τη σχετική δικογραφία, προκύπτει ότι την 28/10/2011 περί ώρα 14:30, ομάδα δέκα (10) τουλάχιστον ατόμων, φέροντας στα χέρια τους αλυσίδες, μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα, περικύκλωσαν τις Σ.Κ. και Ε.Μ., τις ρώτησαν αν είναι Ελληνίδες, τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους και όταν αυτες αρνήθηκαν να τους τις επιδείξουν, τις χαστούκισαν, τις έφτυσαν, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις χτυπούν με κλωτσιές, γροθιές και με τα ρόπαλα στο σώμα και στο κεφάλι, μέχρι που η μία από τις δύο λιποθύμησε στο οδόστρωμα, πριν δε αποχωρήσουν τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Οι παθούσες διεκομίσθησαν με πολλαπλά τραύματα στον Ευαγγελισμό.

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά των Βόσσου Νικόλαου, Μπίτζα Ανδριάννας, Μπαντέμη Παναγιώτη, Alexander Steven-James και Φούρναρου Γεωργιου. Για τον πρώτο και τη δεύτερη εξ αυτών, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, η οποία έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους για πρόκληση σωματικών βλαβών, κλπ, χαρακτηρίζοντας στο σκεπτικό της το κίνητρο της επίθεσης ως ρατσιστικό.

Η δίκη είχε αναβληθεί εξαιτίας κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης των φασιστών Χριστίνας Τσαμπάζη. Η συγκεκριμένη δικογραφία είναι μία από τις δεκάδες που περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

[UPDATE: Το δικαστηριο έχει διακόψει για την Τρίτη 21/10. Το δικαστήριο τελικά ανέβαλε για την 05/06/2015.]

5 thoughts on “Καμαρώστε εθνικιστική ηλιθιότητα: Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο Ελληνίδες με καταγωγή από την Αλβανία γιατί ήταν “ξένες”

  1. Pingback: Καμαρώστε εθνικιστική ηλιθιότητα: Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο Ελληνίδες με καταγωγή από την Αλβανία γιατί ήταν “ξένες” « liberation14

  2. Και κάτι άλλο να σημειωθεί στην είδηση. Το επώνυμο της συνηγόρου υπεράσπισης, μάλλον κρύβει ξενική καταγωγή, βαθιά στο παρελθόν. Λέω μάλλον, γιατί η λέξη τσαμπάσης ή τσαμπάζης ή τζαμπάζης προέρχεται από το τούρκικο cambaz που σημαίνει τον ζωέμπορο, αλλά και τον σχοινοβάτη και τον πανούργο.

    • Όπως άλλωστε και το Μπαντέμης (badem= αμύγδαλο στην Τουρκική). Αυτό βέβαια δεν έχει καμία σημασία…

  3. Pingback: Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο Ελληνίδες με καταγωγή από την Αλβανία γιατί ήταν “ξένες” | Rolos

  4. Pingback: Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.