“Μην λέτε τη λέξη ‘εθνικοσοσιαλισμός’ για ευνόητους λόγους”!

orkomosia_xa2

(Κείμενο: Έλλη Ζώτου, Αυγή, 14/10/2014)

Όσο και να αρνούνται οι χρυσαυγίτες το κρυφό καταστατικό τους ή ότι είναι ναζί ή αλλιώς εθνικοσοσιαλιστές, τα ίδια τους τα έγγραφα τους διαψεύδουν. Και όχι μόνο τους διαψεύδουν, αλλά δείχνουν και πώς οργανώνουν την προπαγάνδα τους ώστε να μην τρομάξουν τα νέα μέλη τους με όρους ή γεγονότα τα οποία είτε παραποιούν είτε απλώς παραλείπουν… όπως παραλείπουν για “ευνόητους λόγους”, όπως λένε και οι ίδιοι, τον όρο “εθνικοσοσιαλισμός”. Γιατί όλοι ξέρουν, όσο και αν θέλουν να μπλέκουν όσους βρίσκονται στο κατώφλι των οργανώσεών τους με δήθεν “αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς” ή αριστερόστροφους ή δεξιόστροφους μαιάνδρους, ότι ο ευνόητος λόγος είναι η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της Χρυσής Αυγής, αυτού που χαιρετά ναζιστικά κάτω από σβάστικες και ονειρεύεται άρια κράτη με τον αρχηγό – φύρερ και τους διαφορετικούς ή τους διαφωνούντες σε στρατόπεδα ή στον άλλο κόσμο.

Ένα τέτοιο έγγραφο φέρνει στο φως η “Αυγή” σήμερα, το έγγραφο της Τοπικής Οργάνωσης Πάτρας για τους “Σύντομους Πυρήνες Υποδοχής Νέων Μελών”.

Τι είναι οι Σύντομοι Πυρήνες Υποδοχής Νέων Μελών

Σύμφωνα με το έγγραφο της Τ.Ο. Πάτρας, “σκοπός των ‘πυρήνων’ αυτού του τύπου είναι η ταχύρρυθμη ενσωμάτωση νεαρών μελών στις τάξεις της Χ.Α., μελών των οποίων η παρουσία στα Γραφεία μας κρίνεται επιβεβλημένη για την καλύτερη και αρτιότερη λειτουργία μας. Η ταχύτητα και η θεματολογία των ενοτήτων των ‘πυρήνων’ καθορίζεται από την ανάγκη να διαχωριστούν τα νεαρά υποψήφια μέλη από την, ομολογουμένως, πλατειά μάζα του κοινού που πλέον συνωστίζεται στα Γραφεία μας και συχνά δεν έχει και καμία ιδεολογική ή άλλη επαφή με την ιδεολογία μας ως Χρυσή Αυγή ή ακόμη και με τον ευρύτερο εθνικιστικό – πατριωτικό χώρο. Κοινώς, τα νέα παιδιά κινδυνεύουν να ‘αλλοιωθούν’ από τη νοοτροπία και τις συνήθειες των αστικών κομμάτων από τα οποία προέρχονται ως επί το πλείστον οι νεοπαγείς αυτοί ψηφοφόροι μας και ο μόνος τρόπος να παγιωθεί μέσα τους το αίσθημα του Χρυσαυγίτη είναι αυτοί οι ιδιότυποι πυρήνες της ανάγκης.

Επιλέχθησαν λοιπόν κάποιες ενότητες και υποενότητες από το κανονικό πρόγραμμα των πυρήνων, οι οποίες περιλαμβάνουν θέματα βασικού ενδιαφέροντος και ουσίας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, θέματα που μπορούν να μυήσουν και τον πλέον αδαή στα περί του Κινήματός μας και να τον προτρέψουν να ταχθεί ανεπιφύλακτα στις τάξεις μας και να αναλάβει δράση εναρμονισμένος στις γραμμές της Χρυσής Αυγής.

Να τονιστεί εδώ ότι οι ενότητες παραδόθηκαν από τον Συναγωνιστή Γερμενή Γιώργο στους Συναγωνιστές Μπούσιο Γιάννη και Κούβαρη Γιώργο, οι οποίοι και ανέλαβαν την επιμέλεια και παράδοσή τους την περίοδο 2011-2012″.

Οι αναφορές στη φυλή και τον Αρχηγό

Το πρώτο μέρος του crash-course αφορά “το πιστεύω, το ήθος και την τιμή του χρυσαυγίτη”. Σε αυτά περιλαμβάνονται επί λέξει τα εξής (σ.σ. δεν διατηρούνται τα κεφαλαία γράμματα με τα οποία είναι γραμμένο το έγγραφο στο συνολό του για να είναι πιο ευανάγνωστο, η ορθογραφία διατηρείται)”:

“- Ανάλυση λαϊκού εθνικισμού. Αποφεύγεται συστηματικά ο όρος ‘εθνικοσοσιαλισμός’ για ευνόητους λόγους.

– Άρθρο περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τεύχος 130, ΣΕΛ. 20

– Αίμα (φυλή), Γη (Πατρίδα, πρόγονοι), Τιμή, Πίστη (στο σκοπό της Χρυσή Αυγής και τον Αρχηγό).

Μια σύντομη αναφορά σε αυτές τις τέσσερις κυρίαρες (σ.σ.: εννοούν προφανώς: κυρίαρχες) έννοιες της ιδεολογίας μας”.

Εξέλιξη βάσει της αφοσίωσης στον Αρχηγό

Το δεύτερο μέρος της πρώτης ενότητας αφορά τις “Εσωτερικές Δομές και Δραστηριότητες”. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι δεν περιγράφονται οι αρμοδιότητες του αρχηγού αλλά και ότι παράμετρος της εξέλιξης του μέλους μέσα στην οργάνωση είναι η “αφοσίωση στον Αρχηγό, στην Χ.Α. και των Αγώνα” (διατηρούμε την ορθογραφία), αλλά και ότι πρέπει να γράψουν έκθεση γιατί πήγαν στη Χ.Α. Επιπλέον, ως πολιτική δράση ορίζουν μόνο την ενημέρωση των πολιτών “για την ΧΑ και τον σκοπό της”, εμφανίζουν δηλαδή κυρίως το προπαγανδιστικό κομμάτι της δράσης, χωρίς να αναφέρονται στις ίδιες δράσεις της Χ.Α., τι κάνει η Χ.Α. δηλαδή είναι από άγνωστο έως όσα οι βουλευτές και ο αρχηγός τους λένε στις ομιλίες τους. Αναλυτικότερα:

“1. ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ Χ.Α.

ΑΡΧΗΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποτελείται από 10 περίπου ηγετικά στελέχη, αξιοκρατικά επιλεγμένα, βάσει της προσωπικότητας, της παρουσίας τους στο χώρο, της ατομικής τους αξίας και της προσφοράς τους στον Αγώνα και το Σκοπό της Χ.Α. Το Π.Σ. λειτουργεί αλληλένδετα και σε αλληλεπίδραση με τον Αρχηγό, συμβουλευτικά αλλά και σε επίπεδο προτάσεων και αποφάσεων, σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την εξωτερική και εσωτερική δραστηριότητα της Χ.Α.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αποτελείται από 40-50 στελέχη πανελλαδικώς επιλεγμένα από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χ.Α. Έχουν ρόλο ενημερωτικό σχετικά με τις περιοχές που εκπροσωπούν και προτείνουν δράσεις.

ΣΤΕΛΕΧΗ

Είναι όλοι όσοι αποτελούν Μέλη της Χ.Α., αλλά δεν συμμετέχουν στην Κ.Ε., είναι όμως επιφορτισμένα με κάποια αρμοδιότητα στα πλαίσια της λειτουργίας μας.

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΔΟΚΙΜΑ ΜΕΛΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ Χ.Α.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ

Ανάλογα την επικαιρότητα καλείται από τον Αρχηγό ολομέλεια στα Κεντρικά Γραφεία της Χ.Α. ή από τον Υπεύθυνο της Τ.Ο. στα κατά τόπους Γραφεία μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 7. Συνήθως διαρκούν 2-3 ημέρες. Η θεματολογία ποικίλει ανάλογα την επικαιρότητα και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη Χ.Α. Συμμετέχουν όλα τα μέλη της Χ.Α. και επιβάλλεται να εκφράσουν τη γνώμη τους στο ανοιχτό συνέδριο, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν και μη μέλη.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Η ατομική εξέλιξη του κάθε μέλους της Χ.Α. και του κάθε στελέχους γίνεται απολύτως αξιοκρατικά. Όλοι κρινόμαστε ανά πάσα στιγμή με βάση τις αρμοδιότητες που έχουμε αναλάβει και πόσο καλά τις εκτελούμε. Βασικά στοιχεία που αποτελούν κριτήριο για την εξέλιξή μας, είναι τα εξής:

Ανιδιοτέλεια, Ιδεολογική Κατάρτιση και Συνέπεια, Επιμέλεια, Πειθαρχία, Ατομική Πρωτοβουλία, Αξιοπρέπεια, Αυτοσεβασμός, Τιμή, Συμμετοχή, Αφοσίωση στον Αρχηγό, τη Χ.Α. και των Αγώνα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Η πολιτική δράση της Χ.Α. εκφράζεται κυρίως με τους ακόλουθους τρόπους με κύριο σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων σχετικά με τη Χ.Α. και το Σκοπό της

Εφημερίδα

Περιοδικό

Διαδίκυτο (σ.σ. προφανώς Διαδίκτυο)

Ραδιόφωνο

Ανοιχτές Δράσεις: Πολιτικές Συγκεντρώσεις, Φυλλάδια, Αφισοκολλήσεις, Πορείες

Εσωτερικές Δράσεις: Ομιλίες Αρχηγού, Στελεχών και Μελών, Ιδεολογική κατάρτιση μελών με Πυρήνες και ομιλίες για επίκαιρα ή ιστορικά θέματα

**Φυλλάδιο με οδηγίες που διανεμήθηκε σχετικά με τη διοργάνωση και την άρτια εκτέλεση ανοιχτών δράσεων**

**Έκθεση με θέμα: Γιατί ήλθα στα γραφεία της Χ.Α., τι προσδικών και τι μπορώ να προσφέρω; (Μια κόλλα αναφοράς τουλάχιστον)**

**Διανομή ύμνου της Χ.Α. **”

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ.

Στη 2η Ενότητα, οι νέοι χρυσαυγίτες μαθαίνουν για την “Ιστορία του Εθνικιστικού και Πατριωτικού Χώρου από την Μεταπολίτευση κι έπειτα. Ιστορικό της Χ.Α. κα θέση της στο χώρο”. Στο μέρος αυτό, οι “καθοδηγητές” αναφέρονται και στην υπόθεση του Περίανδρου, που εμφανίζεται ως ανυπάκουος στις εντολές του Αρχηγού, ενώ γίνεται λόγος και για “πληροφορίες για βέβαιη πρόκληση και προβοκάτσια από αριστεριστές”. Πολλές λεπτομέρειες δεν δίνονται, ποιος χτύπησε ποιον, ποια ήταν η αφορμή τελικά, και οι οδηγίες χειρισμού εντός παρενθέσεων είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και δείχνουν ότι τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Στο ιστορικό επίσης ξεχωρίζει και η αναφορά ίδρυσης του ΛΑ.Ο.Σ.

Αναλυτικότερα (δεν διατηρούνται παντού τα κεφαλαία, αλλά διατηρείται η ορθογραφία):

“1974 Ε.Δ.Ε. – Γαρουφαλλιάς

1977 Εθνική Παράταξη – Θεοτόκης

1979 ΕΝ.Ε.Κ.

1980 – Δεκέμβριος – Πρώτη Εμφάνιση Χ.Α. ως περιοδικό

1984 ΕΠΕΝ – Σύντομη αναφορά στο ιστορικό το σχετικό με τον Αρχηγό

1987 Πρώτα γραφεία στην Κεφαλληνίας με την επιγραφή «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή»

1990 – Φεβρουάριος – Πρώτο Συνέδριο Χ.Α.

1991 Συμμετοχή στις πορείες για το Μακεδονικό

1993 – 10 Ιανουαρίου – Πρώτο φύλλο της Εφημερίδας

1994 Πρώτη συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία. Ευρωεκλογές

1996 30 Ιανουαρίου Το βράδυ των Ιμίων ξεκίνησε αυτό που έμελλε να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εθνικιστική πορεία

Πρώτη συμμετοχή σε εθνικές εκλογές ως Χ.Α.

11 Επίσημα γραφεία μέχρι τότε. 19 ήταν το ανώτερο που φτάσαμε.

1997 Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία μας επό της Γ’ Σεπτεμβρίου και μετεγκατάστασή μας στην οδό Σολωμού.

1998 – 16 Ιουνίου

Ομάδα μελών της Χ.Α. βρισκόταν στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων με σαφή εντολή να αποχωρήσει λόγω πληροφοριών για βέβαια πρόκληση και προβοκάτσια από αριστεριστές που βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Ένα άτομο παράκουσε την άμεση εντολή του αρχηγού με αποτέλεσμα η βίαιη συμπλοκή που ακολούθησε να οδηγήσει στη μετά από χρόνια συλληψή του (οικειοθελώς) αφού ποτέ δεν παραδόθηκε αλλά διέφυγε. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε άλλοθι για το σύστημα να αρχίσει ένα ανελέητο κυνηγητό των μελών, των στελεχών και του αρχηγού της Χ.Α., που ουσιαστικά επρόκειτο για καθαρή πολιτική δίωξη. (Αν θες αναφέρεσαι σε ονόματα, ανάλογα σε ποιους απευθύνεσαι. Εμείς το πάμε κατά περίπτωση).

1999 Συμμετοχή μας στην «Πρώτη Γραμμή» του Κ. Πλεύρη

2002 ΛΑ.Ο.Σ. – Καρατζαφέρης

2004 Δημιουργούμε τον πολιτικό σχηματισμό «Πατριωτική Συμμαχία»

2005 – 19 Νοεμβρίου Έπειτα από μπαράζ κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων σε συγκεντρώσεις και στα γραφεία μας στη Σολωμού αναγκαζόμαστε σε αναστολή λειτουργίας των γραφείων μας. Μετεγκατάσταση στην οδό Σωκράτους.

2006 Με το δημοτικό συνδυασμό «Αθήνα Πόλη Ελληνική» στις δημοτικές εκλογές επιτυγχάνουμε το ποσοστό του 1.26%

2009 Έπειτα από 13 χρόνια συμμετέχουμε σε εκλογές (ευρωεκλογές) ως Χρυσή Αυγή

2010 – 19 Μαρτίου – Βομβιστική επίθεση στα γραφεία μας στη Σωκράτους. Μετεγκατάσταση στην οδό Δηλιγιάννη, όπου λειτουργούμε μέχρι σήμερα.

Υλικό από περιοδικά

102 ΣΕΛ 4

123 ΣΕΛ 10

126 ΣΕΛ 4

127 ΣΕΛ 48″

——————————————————

Διαβάστε ακόμα:

One thought on ““Μην λέτε τη λέξη ‘εθνικοσοσιαλισμός’ για ευνόητους λόγους”!

  1. Pingback: Ο Μιχαλολιάκος όμηρος του Περίανδρου (όλο το δημοσίευμα του Ιού + σχόλιο) | JailGoldenDawn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.