«Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να σχηματιστεί δικογραφία για το πογκρόμ του 2011»

(Πηγή: Στο Κόκκινο, 29/08/2014)

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης απο τη πρωτοβουλία JailGoldenDawn μιλά στο Κόκκινο για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για το χρυσαυγίτικο πογκρόμ το Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

«Χρειάστηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια και μάλιστα μόνο μετά απο αναφορά των μελών της πρωτοβουλίας του Jail Golden Dawn προς τον Άρειο Πάγο, για να σχηματιστεί δικογραφία για μια σειρά ρατσιστικών εγκλημάτων που έγιναν στο φως της ημέρας» δήλωσε στο Κόκκινο ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας το 2011.

«Το κράτος και οι διωκτικές αρχές έχουν όλα τα στοιχεία για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες συλλήψεις» δήλωσε ο Θ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε πως «οι εγκληματικές πράξεις είναι ακλόνητα θεμελιωμένες για τα μέλη αλλά και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που οργάνωνε και καθοδηγούσε αυτές τις ενέργειες».

Το πογκρόμ του Μαΐου 2011

Στις 10 Μαΐου του 2011 δολοφονείται στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας ο Μανώλης Καντάρης. Το ίδιο βράδυ συμμορίες ακροδεξιών μαζί με τη κάλυψη αστυνομικών των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά μεταναστών στους δρόμους γύρω απο τη πλατεία Βικτωρίας. Οι επιθέσεις εντείνονται στις 11 και ειδικά στις 12 Μαΐου με οργανωμένες πλέον επιθέσεις κατά μεταναστών και καταστημάτων τους.

Αποκορύφωση των επιθέσεων αυτών ήταν η δολοφονία του 21χρονου μπαγκλαντεσιανού, Αλίμ Αμπντούλ Μάναν στα Κάτω Πατήσια. 17 μετανάστες προσκομίστηκαν απο το ΕΚΑΒ οι 12 εκ των οποίων άγρια μαχαιρωμένοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.