Ενίσχυση

Κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής

legal_aid_appealΒρισκόμαστε πλέον στο τέλος του ανακριτικού έργου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ολόκληρη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ με τη δικογραφία αυτή συσχετίστηκαν η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και οι απόπειρες ανθρωποκτονίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για το πώς θα εισαχθεί στο ακροατήριο η υπόθεση (κατηγορούμενοι, πράξεις, κλπ).

Ως Πρωτοβουλία για την “Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής” τοποθετηθήκαμε από τον Οκτώβριο του 2013 για την εξέλιξη της συγκεκριμένης ποινικής δίωξης. Στο μεταξύ, δικηγόροι-μέλη της Πρωτοβουλίας μας έχουν διοριστεί πολιτικώς ενάγοντες από τους Αιγύπτιους ψαράδες, θύματα της χρυσαυγίτικης βίας τον Ιούνιο του 2012. Η επιδίωξή μας, όπως φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις και τις πρωτοβουλίες μας, είναι η εξασφάλιση της καταδίκης των μελών της Χρυσής Αυγής για όλες τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τα δικαστήρια μπορούν να σταματήσουν την εγκληματική δράση των νεοναζί. Κατανοούμε ότι το πεδίο των δικαστηρίων δεν είναι η έδρα του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος. Ωστόσο, η μάχη της δίκης πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί, έστω και εκτός έδρας. Γνωρίζουμε ότι στη διαδικασία αυτή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ολόκληρη την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, που έχει ακόμα στη διάθεσή της πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης, παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις, δεκάδες δικηγόρους, πάνω από εκατό μετακλητούς υπαλλήλους και επιστημονικούς συνεργάτες στη Βουλή, και ούτω καθεξής.

Γι’ αυτό, και προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις αξιώσεις αυτής της μάχης, ζητάμε την οικονομική ενίσχυση των αντιφασιστριών και των αντιφασιστών, των συλλογικοτήτων αλλά και καθενός ξεχωριστά, κάθε δημοκρατικού πολίτη που επιθυμεί την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσης Αυγής και τη δικαιοσύνη για τα θύματα της φασιστικής και ρατσιστικής βίας.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να δοθεί μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της αστικής μη-κερδοσκοπικής εταιρείας “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ θυμάτων φασιστικής και ρατσιστικής βίας” που συστήθηκε πρόσφατα με συναφείς σκοπούς και με την οποία είμαστε αλληλέγγυοι (στοιχεία λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αρ.: 5032-072245-251, στο όνομα “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ”, IBAN: GR25 0172 0320 0050 3207 2245 251, SWIFT-BIC: PIRBGRAA. Στην αιτιολογία γράψτε:Για την Πολιτική Αγωγή).

Για περαιτέρω επικοινωνία με την πρωτοβουλία για την “Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής”, μπορείτε να στείλετε e-mail στο: [email protected].

————————————————–

Η ενίσχυση της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.

Εκτός από δικηγόρους, ζητάμε τη βοήθεια εθελοντών σε πολλούς τομείς που μπορούν να φανούν χρήσιμοι για την Πολιτική Αγωγή. Αν μπορείς να μεταφράσεις κείμενα του μπλογκ μας σε άλλες γλώσσες, αν ξέρεις να κάνεις βίντεο, αφισάκια, ιστοσελίδες, αν θέλεις να βοηθήσεις γράφοντας κάποιο κείμενο, αν έχεις περισσότερες ιδέες, επικοινώνησε μαζί μας μέσω e-mail, στο: [email protected].

4 thoughts on “Ενίσχυση

  1. Αν κάνω κατάθεση από ΑΤΜ, δεν θα φαίνεται η αιτιολογια “για την πολιτική αγωγή”. Υπάρχει πρόβλημα; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.