Περί πολιτικής ευθύνης: οι “διευκρινιστικές δηλώσεις” εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον Μιχαλολιάκο

mixaloliakos_gadaΟ πανικός της Χρυσής Αυγής για τις περίφημες δηλώσεις Μιχαλολιάκου φαίνεται από το γεγονός ότι ο Φύρερ έχει προβεί σε δύο επανορθωτικές δηλώσεις (μία με δελτίο τύπου και μία μέσω του άτυπου γραφείου τύπου των νεοναζί, το BankingNews). Αντί όμως να τα κάνει καλύτερα, τα κάνει χειρότερα με αυτά που λέει.

Απλα πράματα: πολιτική ευθύνη ένα κόμμα έχει μόνον για ο,τι κάνουν τα στελέχη του. Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη κόμματος για πράξεις οπαδών ή ψηφοφόρων. Οπότε ο Μιχαλολιάκος παραδέχτηκε, σε αντίθεση με όσα έλεγε μέχρι σήμερα, ότι ο Ρουπακιάς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, συγκεκριμένα ήταν ταμίας στο πενταμελές της τοπικής της Νίκαιας.

Όμως ο Μιχαλολιάκος είπε κάτι ακόμα χειρότερο: ότι αναλαμβάνει την “πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα”. Όχι ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι ο δολοφόνος ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αλλά για την ίδια τη δολοφονία. Όμως ανάληψη τέτοιας πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται την αποδοχή της ποινικής ευθύνης για τη δράση του τάγματος εφόδου της τοπικής της Νίκαιας, το οποίο το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα συγκροτήθηκε στα γραφεία της, κατόπιν μηνύματος του πυρηνάρχη Πατέλη στα μέλη της Ασφάλειας, εξοπλίστηκε, πληροφορήθηκε τον στόχο και τον εκτέλεσε δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα. Σωστά εξάλλου θυμίζει ο Δημήτρης Ψαρράς ότι η δήλωση ανάληψης “πολιτικής ευθύνης” του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις δράσεις της 17 Νοέμβρη του κόστισε κάποιες δεκάδες ισόβια…

Ο Μιχαλολιάκος επιχείρησε σήμερα, με την αγαστή βοήθεια του δημοσιογράφου που του πήρε τη συνέντευξη, να συνεχίσει το “λίφτιγκ” της Χρυσής Αυγής, ως μιας οργάνωσης που έχει “αλλάξει” και έχει κάνει την “αυτοκριτική” της. Αντί αυτού όμως, ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα ομολογώντας αυτό που όλοι ξέρουμε: ότι αυτή τελέστηκε από το “κόμμα” της Χρυσής Αυγής και όχι από κάποιον θερμόαιμο οπαδό της. Και αυτή η ομολογία έχει τόσο πολιτική όσο και δικαστική χρησιμότητα.

Διαβάστε:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.