Τελεσίδικα ένοχοι Παπαβασιλείου-Περρής σε 27 μήνες φυλάκιση για τον εμπρησμό του Cointreau στην Πλ. Αμερικής

Ο Παπαβασιλείου (δεύτερος από αριστερά, μπροστά) σε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πίσω δεξιά ο Ρουπακιάς.

Τελεσίδικα ένοχοι βρέθηκαν σήμερα από το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων oι Νίκος Παπαβασιλείου και Γιώργος Περρής για τον εμπρησμό του Cointreau στην Πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας Καμερουνέζου υπηκόου. Οι κατηγορούμενοι (που είναι υπόδικοι και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) καταδικάστηκαν για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε 27 μήνες φυλάκιση με αναστολή, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Πρωτόδικα η ποινή φυλάκισης ήταν 41 μήνες με αναστολή.

Οι Παπαβασιλείου και Περρής κατηγορούνταν γιατί το βράδυ της 13/05/2013 προς 14/05/2013 απείλησαν με βία τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ Cointreau στην οδό Λεμεσού στην Πλατεία Αμερικής να μην ανοίξει το κατάστημά του και στη συνέχεια κατά τις 2:00 τα ξημερώματα τού έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βαριοπούλα για να σπάσουν τη τζαμαρία και βενζίνη για τον εμπρησμό.

Οι Παπαβασιλείου και Περρής είχαν συγκροτήσει φασιστικό τάγμα εφόδου που “αστυνόμευε” την περιοχή από τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν είχαν σπάσει τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας. Ο Παπαβασιλείου δούλευε σε νυχτερινά κέντρα ως τραγουδιστής και είναι μέλος της Χρυσής Αυγής (υπάρχουν φωτογραφίες του με μπλουζάκι, στο σπίτι του βρέθηκαν συνθήματα της οργάνωσης και κατά δήλωσή του στην απολογία του αποκαλεί το πιτ-μπουλ που διαθέτει “Χρυσαυγή”).  Εμφανίζεται σε πλήθος φωτογραφιών με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά (δεν είναι τυχαίο ότι σε αναρτήσεις στο facebook ο Παπαβασιλείου δήλωνε μέλος του πυρήνα Νίκαιας). Ο Περρής είναι κατά δήλωσή του “αγανακτισμένος” ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε ήδη αναγνωριστεί από τα μέλη της Τανζανικής Κοινότητας τον Σεπτέμβρη του 2012 ως μέλος της ομάδας που έσπασε τα γραφεία της.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.