Να εκδώσει τώρα ο Υπ. Δικαιοσύνης την απόφαση που προτείνει η Διοίκηση του Εφετείου (δελτίο τύπου των δικηγόρων της ΠΑ)

υπουργείο Δικαιοσύνης | Alfavita

Ακολουθεί το από 19/4/2022 Δελτίο Τύπου των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας (πολιτικής αγωγής) στη δίκη της Χ.Α. σχετικά με τα νεότερα γα τον χώρο διεξαγωγής του Εφετείου της δίκης ΧΑ:

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεών μας, οι υπογράφοντες την παρούσα συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας για κατ αποκλειστικότητα διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, το οποίο ήδη υποστηρίζεται δημόσια και από την ΕΣΗΕΑ και τον Δήμο Κορυδαλλού και από δεκάδες κοινωνικούς και αντιφασιστικούς φορείς έγινε δεκτό από την Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δρακοπούλου – Τριανταφύλλη, η οποία και απέστειλε χθες σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, από το οποίο ζητά την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης που να ορίζει την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως τόπο κατ αποκλειστικότητα διεξαγωγής της δίκης στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας που ξεκινά στις 15/6/2022 ενώπιον του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει το αίτημά μας και καταδεικνύει ότι το σύνολο των κριτηρίων με τα οποία το αιτιολογούμε (πρόσβαση κοινού και δημοσιογράφων, εξασφάλιση απρόσκοπτης συμμετοχής παραγόντων δίκης), που είχε αποτελέσει και μη εισακουσθέν αίτημα της Προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, υιοθετείται και υποστηρίζεται πλέον και από τα αρμόδια υπηρεσιακά διοικητικά όργανα του Εφετείου Αθηνών, ενώ θετικά έχει εισηγηθεί κατ επανάληψη και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ.

Υστερα από όλα αυτά ο Υπουργός Δικαιοσύνης μόνο πολιτικούς λόγους θα είχε για να αρνηθεί την ικανοποίηση του αιτήματος, αφού όλοι οι υπηρεσιακοί λόγοι συνηγορούν στην αποδοχή του. Τον καλούμε να εκδόσει άμεσα την αιτούμενη Υ.Α. και να ορίσει την αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών ως τόπο κατ αποκλειστικότητα διεξαγωγής της δίκης Χ.Α. στον δεύτερο βαθμό.

Αθήνα, 19/4/2022

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατ’ αλφαβητική σειρά
Καμπαγιάννης Θανάσης (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδάκης Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδοπούλου Χρύσα (οικογένεια Φύσσα)

Σκαρμέας Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Τομπατζόγλου Ελευθερία (οικογένεια Φύσσα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.