Δελτίο τύπου δικηγόρων πολιτικής αγωγής μετά από συνάντηση με τη Διοίκηση του Εφετείου

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δημοσιοποιούμε δελτίο τύπου των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ με αφορμή παράστασή τους στη Διοίκηση του Εφετείου εν όψει του δεύτερου βαθμού.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Οι υπογράφοντες την παρούσα συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής επισκεφθήκαμε σήμερα : α) την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Μαρία Γκανέ και β) την Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών κ. Δρακοπούλου – Τριανταφύλλη, προς υποστήριξη του αιτήματος μας για την κατ’ αποκλειστικότητα διεξαγωγής στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών της δίκης σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά στις 15/6/2022.

Πέραν της επιχειρηματολογίας μας που είχε εκτεθεί αναλυτικά στην από 31/3/2022 αίτηση – υπόμνημά μας, η οποία κοινοποιήθηκε σε σωρεία αρμοδίων παραγόντων και δημοσιοποιήθηκε, θέσαμε υπόψη τους το γεγονός ότι τόσο η Ε.Σ.Η.Ε.Α. με την από 6/4/2022 ανακοίνωση της, όσο και ο Δήμος Κορυδαλλού με την από 13/4/2022 ανακοίνωση του Δημάρχου του, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του αιτήματος μας, ενώ αναδείξαμε και τις αγωνιώδεις και δυστυχώς μη εισακουσθείσες τότε προσπάθειες της Προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, κ. Μαρίας Λεπενιώτη, όπως αυτές προκύπτουν πλέον επίσημα από τα πρακτικά της δίκης που πρόσφατα ήρθαν στην διάθεση μας, και η οποία με επανειλημμένα έγγραφα διαβήματά της προς τον τότε Προέδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, ζητούσε να μεταφερθεί η δίκη από τον Κορυδαλλό στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αναδείξαμε επίσης την ακαταλληλότητα τόσο της περιοχής όσο και της αίθουσας του Κορυδαλλού για την διεξαγωγή αυτής της δίκης και υπενθυμίσαμε τα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί κατά την δίκη του πρώτου βαθμού, κατά την οποία 204 συνεδριάσεις διεξήχθησαν στον Κορυδαλλό.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών δήλωσε ότι κατανοεί πλήρως το αίτημά μας, ενώ και η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι το αίτημα θα εξετασθεί σοβαρά και «θα πράξουν αυτό που είναι το σωστό».

Παρόλα αυτά και χωρίς καμία επανάπαυση συνεχίζουμε τον αγώνα για την διεξαγωγή της δίκης κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών. Καλούμε συνεπώς κάθε αρμόδιο θεσμικό και κοινωνικό φορέα να ταχθεί με ρητή ανακοίνωση του υπέρ του αιτήματος αυτού για να αποτραπούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της δίκης και για να εξασφαλισθεί η διεξαγωγή της κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στην ιστορική και κοινωνική της βαρύτητα και που να εξασφαλίζει την δημοσιότητα, την πρόσβαση του κοινού και την απρόσκοπτη συμμετοχή των παραγόντων της δίκης, άρα και την αποτροπή επιβράδυνσης. Και για αυτά μία και μόνη είναι η λύση, η διεξαγωγή της κατ’ αποκλειστικότητα στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 13/4/2022

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατ’ αλφαβητική σειρά

Καμπαγιάννης Θανάσης (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδάκης Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Παπαδοπούλου Χρύσα (οικογένεια Φύσσα)

Σκαρμέας Κώστας (Αιγύπτιοι αλιεργάτες)

Τομπατζόγλου Ελευθερία (οικογένεια Φύσσα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.