«Κοψοχέρης» και ο Κασιδιάρης

Παλιές στιγμές ναζιστικής ομοφωνίας μεταξύ Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου. Τους ένωνε τότε ο βουλευτικός μισθός.

Μαύρη πέτρα ρίχνει πίσω του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, πηδώντας κι αυτός απ’ το καράβι λίγο πριν αυτό προσκρούσει… δικαστικά στο παγόβουνο • Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαντά στον Κασιδιάρη με τα ίδια λόγια που είχε χρησιμοποιήσει απέναντι στον Λαγό: «Είστε τα μεγαλύτερα λάθη μου».

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 18/5/2020)

Μετά τον Λαγό, τον Γερμενή, τον Ηλιόπουλο και τους λοιπούς αποσυνάγωγους, ήρθε τώρα η σειρά του Κασιδιάρη να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να εγκαταλείψει τον μέντορά του Ν. Μιχαλολιάκο. Παρόμοιες τάσεις εμφανίζουν όλα τα πρώην ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος που παραμένουν υπόδικα με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμα και εκείνα που έως πριν από λίγο καιρό εμφανίζονταν ως οι «τελευταίοι πιστοί» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, όπως ο παλιός του συνοδοιπόρος Χρήστος Παππάς, τον έχουν πλέον ξεχάσει και δεν αναφέρουν ούτε αυτόν ούτε την οργάνωσή του στις αναρτήσεις τους εδώ και πολλές βδομάδες.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι οι πρώτοι που τηρούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές οδηγίες για «κοινωνικές αποστάσεις» είναι οι εγχώριοι ναζιστές. Η είδηση για τον Κασιδιάρη επισημάνθηκε από την ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» την περασμένη Παρασκευή: «Εντονη φημολογία εδώ και ώρες, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα περί αποχώρησης Κασιδιάρη από την Χρυσή Αυγή.

Δεν γνωρίζουμε ούτε από πού ξεκίνησε ούτε -αν δεν αληθεύει- τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η διάδοση, αλλά κάποιοι επιβεβαιώνουν και κάποιοι διαψεύδουν, χωρίς όμως να αποτελούν όλοι αυτοί αξιόπιστες πηγές διάψευσης ή επιβεβαίωσης. Αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» (15.5.2020).

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε οργανώσεις που δεν έχουν μόνο δημόσια δράση, αλλά λειτουργούν με κρυφά καταστατικά και τάγματα εφόδου, ούτε ο ίδιος ο Κασιδιάρης ούτε ο Μιχαλολιάκος ούτε το αυτοονομαζόμενο «κόμμα» έχουν προβεί σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Απλώς ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να στείλει το μήνυμα στους μυημένους της οργάνωσής του μέσω twitter. Η σχετική ανάρτηση, με ημερομηνία 14 Μαΐου, επαναλαμβάνει όσα είχε πει ο Αρχηγός για την αποχώρηση Λαγού μετά τις περυσινές εκλογές και προσθέτει ότι ισχύουν τα ίδια: «Είχα γράψει αμέσως μετά τις εκλογές: Μια απάντηση σε όσους μιλούν (εκ των υστέρων…) για λάθη. Το μεγάλο μου λάθος που παραδέχομαι ήσασταν εσείς. 14 Μαΐου 2020: Ισχύει!!!»

Οι ναζιστές τηρούν… με πάθος τις αποστάσεις μεταξύ τους

Ωστε με τρία θαυμαστικά ισχύει ό,τι είχε γράψει για τον Λαγό, τώρα για τον Κασιδιάρη. Και για όποιον έχει αμφιβολία για το τι σημαίνουν όλα αυτά, ο πρώτος που σχολιάζει το tweet είναι ο άτυπος γαμπρός του Αρχηγού, ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος σημειώνει: «Το να κρίνουν ένα κόμμα συλλήβδην λόγω λαθών είναι διασπαστικό. Λάθη έγιναν και θα γίνονται.

Αυτό που δε θα γίνει ποτέ είναι να ξεπουλήσουμε τη ψυχή μας για τα κουκιά και να προσαρμόσουμε τις ιδέες μας ανάλογα με τις περιστάσεις. Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους!» Αλλος χρυσαυγίτης προσθέτει: «Αρχηγέ σκεφτείτε και το άλλο, θα το πω λίγο ανάποδα: φανταστείτε να μπαίναμε Βουλή, και να είχατε αυτά τα φίδια δίπλα σας, στις ίδιες θέσεις, στις ίδιες καρέκλες, με τα ίδια οικονομικά προνόμια, να σας “χαμογελούν”, φορώντας το ψεύτικο πρόσωπό τους…» Και από κάτω, πάλι ο Ματθαιόπουλος επικυρώνει: «Σωστός!»

Το σίγουρο είναι ότι το όνομα «Κασιδιάρης» έχει να εμφανιστεί στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης από τα τέλη Απριλίου («Ηλίας Κασιδιάρης κατά Μητσοτάκη και Μπακογιάννη για την ισλαμοποίηση και τις μεροληπτικές απαγορεύσεις», 28.4.2020), ενώ το χθεσινό κύριο άρθρο που υπογράφεται επισήμως («Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή») αναφέρεται στον «πόλεμο» από το «σύστημα», με την ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ότι αυτός ο πόλεμος διαρκεί «δέκα χρόνια». Αθελά του ο Μιχαλολιάκος παραδέχεται ότι μέχρι το 2010 η Χρυσή Αυγή βρισκόταν «εντός συστήματος».

Ενδιαφέρουσα είναι και η συνέχεια του κειμένου, όπου υποστηρίζεται ότι οι αντίπαλοι «θέλουν να κάμψουν το ηθικό αυτών που δεν λύγισαν και για τον λόγο αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταλάξουν στην ψυχή τους την ηττοπάθεια, την αμφιβολία, την αβεβαιότητα, τον φόβο». Το νέο σύνθημα των ναζιστών είναι «Ανασύνταξη και κάθαρση, η απαίτηση των καιρών για να γεννηθεί μια Νέα Φρουρά».

Ανάλογη εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η ομάδα Λαγού, το ΕΛΑΣΥΝ, το οποίο έχει περιορίσει τη δράση του στην υπεράσπιση της ιερότητας του σιέλου που ανταλλάσσεται κατά τη θεία κοινωνία και οχυρώνεται πίσω από καλτ μορφές του δημόσιου βίου, όπως ο παραιτηθείς μητροπολίτης Αμβρόσιος. Μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» («Ο Λαγός διέγραψε τον… Πλεύρη», 25.4.2020), ο Λαγός υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί και δεν διέγραψε τον εκλεκτό του Πλεύρη, Τάσο Συμιγδαλά, αλλά τον τιμώρησε με «τρίμηνη αναστολή της κομματικής του ιδιότητας».

Και πώς σχετίζονται όλα αυτά με τον Κασιδιάρη; Ο αρχικός σχεδιασμός του μετά τις εκλογές ήταν να βρεθεί τρόπος να αναλάβει ο ίδιος την αρχηγία χωρίς να υπάρξει ανοιχτή ρήξη με τον Μιχαλολιάκο. Αυτό θα γινόταν μέσω ενός είδους «συνεδρίου ανασύνταξης», το οποίο προβλεπόταν για το β’ εξάμηνο του 2020. Σε αυτό θα αναδεικνυόταν «κατόπιν προτάσεως Αρχηγού» ο νέος γενικός γραμματέας, ο οποίος θα εκλεγόταν «από τη βάση». Και πώς θα γινόταν αυτό;

Θα εκλεγόταν «ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα». Με άλλα λόγια, ο Κασιδιάρης. Οσο για τον Μιχαλολιάκο, αυτός θα έπρεπε να αρκεστεί στον ισόβιο «τιμητικό τίτλο» του Αρχηγού. Ακόμα και αλλαγή τίτλου προβλεπόταν, από «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» σε «Ελληνική Συμμαχία Χρυσή Αυγή». Θα ήταν η δεύτερη απόπειρα του Κασιδιάρη να πάρει τη θέση του Αρχηγού, κάτι που επιχείρησε και στις αρχές του 2014, όταν ο ίδιος δεν είχε ακόμα προφυλακιστεί και έπαιζε το χαρτί του Μπαλτάκου. Και τώρα επιχειρεί κάτι παρόμοιο, εκμεταλλευόμενος και πάλι επαφές με στελέχη της Δεξιάς στον Δήμο Αθηναίων.

Ολα όμως αυτά αποδείχτηκαν σχεδιασμοί επί χάρτου. Οι ναζιστές όλων των αποχρώσεων έχουν μπροστά τους ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: το κακουργιοδικείο και τις επαπειλούμενες βαριές ποινές! Ειδικά ο Κασιδιάρης πρέπει να γίνει κυριολεκτικά κοψοχέρης, αν θέλει να μας πείσει ότι δεν έχει πλέον τη σβάστικα ούτε στο μυαλό ούτε στο μπράτσο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.