Δηλώσεις δικηγόρων της πολιτικής αγωγής μετά την εισαγγελική πρόταση

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.

(Κείμενο: ΕφΣυν, 19/12/2019)

Χρύσα Παπαδοπούλου, οικογένεια Φύσσα

«Η έδρα είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει»

Αρχικά πρέπει να καταστεί σαφές ότι η πρόταση της εισαγγελίας δεν είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεσμευτική για το δικαστήριο. Η άκριτη υιοθέτηση του συνόλου των αναπόδεικτων ισχυρισμών των κατηγορουμένων βουλευτών περί καταστατικού, περί δήθεν μη γνώσης της ηγεσίας για τις εγκληματικές πράξεις των μελών, η συνολική αθώωση των 17 κατηγορουμένων για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η υιοθέτηση της άποψης ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του εκείνο το βράδυ παραβλέπει εσκεμμένα την πληθώρα των αποδεικτικών στοιχείων, μαρτυρίες, αναγνωστέα, βίντεο που αναγνώστηκαν και οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την εισαγγελέα που ρώτησε στο ακροατήριο τον φίλο του Παύλου Φύσσα γιατί έφυγε τρέχοντας από το σημείο της επίθεσης και δεν παρέμεινε να βοηθήσει τον φίλο του Παύλου Φύσσα και να αποτρέψει τη δολοφονία. Ερώτηση που δεν τόλμησαν να θέσουν ούτε καν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής. Η συλλογιστική της εισαγγελέως της έδρας είναι ακριβώς αυτή που οδήγησε στη μακροχρόνια ασυλία της δράσης της Χ.Α. και κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η έδρα του δικαστηρίου είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει.

Θανάσης Καμπαγιάννης, Αιγύπτιοι αλιεργάτες

«Ομιλούν εργαλείο»

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν σκανδαλώδης και πρέπει να σημάνει συναγερμό για κάθε δημοκράτη πολίτη. Ηταν τόσο ακραία η πρόταση στο περιεχόμενό της, που ένα μόνο μπορεί να είναι το συμπέρασμα: κύκλοι του βαθέος κράτους –έως και παρακράτους– που τα προηγούμενα χρόνια συγκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με προσβάσεις στην Εισαγγελία και σε συνεννόηση με τη ναζιστική συμμορία, επιχειρούν το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και την ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα.

Η εισαγγελέας της έδρας εμφανίστηκε σήμερα ως το ομιλούν εργαλείο αυτού του σχεδιασμού. Τα θύματα και οι υπερασπιστές τους στεκόμαστε πλέον μόνοι απέναντι στο δικαστήριο χωρίς τη συνδρομή της εισαγγελικής αρχής. Το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει.

Συνήγοροι συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

«Αποσιώπησε τις αποδείξεις»

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και απέναντι στο αίσθημα δικαίου του λαού μας. Βέβαια, η εν λόγω εισαγγελική πρόταση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης όλα αυτά τα χρόνια, παίρνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα στάση της.

Η κ. εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας, ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.

Αναπαρήγαγε επί της ουσίας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο τη δήλωση του Κασιδιάρη ότι «η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διάφορων φασιστικών μορφωμάτων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν, αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Α. Αντανασιώτης, Α. Βρεττός, Θ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Μαλαγάρης, Χ. Στρατής, Τ. Σαπουτζάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.