Βόμβες Λαγού στη Χρυσή Αυγή μέσω συνεργάτη του: “Εντολές έπαιρνε ο Λαγός, δεν δρούσε αυτοβούλως” (video)

Αχώριστοι στον αγώνα, αλλά και στα “κελιά της τιμής”.

Λίγες ώρες πριν την απολογία Λαγού στο Εφετείο την Τετάρτη 30/10, το περιεχόμενό της κάνει τον Μιχαλολιάκο να χάνει τον ύπνο του.

Ο Λαγός θα αρνηθεί φυσικά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων που του αποδίδονται, ότι δηλαδη διηύθυνε εγκληματική οργάνωση δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας δολοφονικές επιθέσεις. Το ίδιο θα κάνει και ο Μιχαλολιάκος.

Ο Λαγός, ωστόσο, έχει το μειονέκτημα να καταθέτει ΠΡΙΝ τον Μιχαλολιάκο. Διατρέχει δηλαδή τον κίνδυνο να “αδειαστεί” από τον Αρχηγό στο τέλος της διαδικασίας, καθώς και οι τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις (δολοφονία Φύσσα, απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά Αιγύπτιων και κομμουνιστών συνδικαλιστών) έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του Λαγού. Ο Μιχαλολιάκος μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι “δεν γνώριζε” και ότι ο Λαγός δεν τον ενημέρωνε για τα όσα συνέβαιναν στον Πειραιά, τη Νίκαια, το Πέραμα και το Κερατσίνι.

Για τον λόγο αυτό, σε ανύποπτο χρόνο, ο Λαγός έχει θωρακιστεί. Ενας από τους στενότερους πλέον συνεργάτες του, στα πλαίσια του νέου κομματικού φορέα (“ΕΛΑΣΥΝ”), ο Τάσος Συμιγδαλάς, εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Πλεύρη, έχει δηλώσει σε εκπομπή του, πριν κάποιες εβδομάδες, ότι “ο Λαγός έπαιρνε εντολές” και ότι “στη Χρυσή Αυγή κανένας δεν έδρασε αυτοβούλως”:

Αν ο Λαγός επαναλάβει αυτή τη δήλωση στο δικαστήριο, εξασφαλίζεται τουλάχιστον από το ενδεχόμενο να πάει ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ φυλακή για τα αδικήματα που τελέστηκαν στα πλαίσια δράσης της Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός δεν έχει παρά να αρνηθεί όλες τις αξιόποινες πράξεις, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως να τονίσει ότι όλες οι ενέργειές του δεν γίνονταν αυτοβούλως, τελούσαν σε γνώση του Αρχηγού και εγκρίνονταν από αυτόν, με δεδομένο εξάλλου ότι ο ίδιος ουδέποτε διαγράφτηκε αλλά αυτοβούλως αποχώρησε τον Ιούλιο του 2019.

Εναπόκειται στο Λαγό να αποφασίσει αν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος της Χρυσής Αυγής ή αν, τουλάχιστον, θα εξασφαλίσει ότι η ποινική τύχη του ίδιου και του πρώην Αρχηγού του Νικόλαου Μιχαλολιάκου θα είναι κοινή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.