[Απολογίες // Παππάς] To «Τριώδιο» του υπαρχηγού

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

Αφού «αποκήρυξε» τη ναζιστική ιδεολογία που με τόσο φανατισμό υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες, λέγοντας πως δεν έχει δει ποτέ τέτοια σύμβολα ή χαιρετισμούς, ο Χρήστος Παππάς κατέρριψε και την υπερασπιστική γραμμή του Ν. Μιχαλολιάκου όσον αφορά το γνήσιο καταστατικό της οργάνωσης, ενώ τα έκανε μούσκεμα και για τις δήθεν διαγραφές των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Φύσσα ● Στο Τριώδιο απέδωσε το βίντεο όπου εκπαιδεύει ανήλικο παιδί να χαιρετάει ναζιστικά!

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 23/10/2019)

Μαντάρα τα έκανε με το θέμα του καταστατικού της Χρυσής Αυγής ο Χρήστος Παππάς. Με την απολογία του, τo alter ego του Μιχαλολιάκου οδήγησε ολόκληρη την υπερασπιστική γραμμή της οργάνωσής του για το θέμα αυτό στην κατάρρευση.

Ολο το τελευταίο διάστημα, ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αρνηθεί το γνήσιο καταστατικό της οργάνωσής του που έχει προσκομίσει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», Δημήτρης Ψαρράς, γιατί πέρα απ’ όλα τ’ άλλα εμπεριέχει ειδικό κεφάλαιο για τη χιτλερική «Αρχή του Αρχηγού», με αποτέλεσμα να «καίει» τον ίδιο προσωπικά.

Στην προσπάθειά του, λοιπόν, να το αμφισβητήσει, μας έλεγε αρχικά ότι η Χρυσή Αυγή έχει ένα και μοναδικό καταστατικό, αυτό που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, το οποίο, παρότι κατατέθηκε μετά τις εκλογές του 2012, ισχυριζόταν ότι είναι και το πρώτο της. Επειδή όμως το ψέμα αυτό δεν μπορεί να φανεί ούτε κατά διάνοια πειστικό, άρχισε μετά να κάνει λόγο για ένα φυλλάδιο του 2003, της μιας ή των δύο σελίδων.

Αλλά τώρα ήρθε ο Παππάς και τα κατέστρεψε όλα για τη Χρυσή Αυγή, αφού κατέθεσε ότι η οργάνωση είχε καταστατικό ήδη από το 1992. Μάταια προσπάθησε μετά να το σώσει, λέγοντας ότι είναι στο «ίδιο σκεπτικό» με του 2012. Τζάμπα και η ρητή αναφορά μέσα στο καταστατικό-βιτρίνα του 2012 ότι αυτό είναι το πρώτο της Χρυσής Αυγής, γεγονός που από μόνο του την καθιστά ύποπτη.

Κι όταν ρωτήθηκε για το κρυφό καταστατικό της οργάνωσης, τα έκανε μούσκεμα για τα καλά. Γιατί έσπευσε να απαντήσει: «λέτε τα έγγραφα που βρέθηκαν στην οικία μου», επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το κρυφό καταστατικό με το οργανόγραμμα που βρέθηκε στο σπίτι του στα Γιάννενα ταυτίζονται.

Και πράγματι ταυτίζονται τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη σφραγίδα, που είναι η ίδια, με αποτέλεσμα το οργανόγραμμα του Παππά να προδίδει τη γνησιότητα του κρυφού καταστατικού. Οσο κι αν μετά προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τα έγγραφα που βρέθηκαν σπίτι του και να ισχυριστεί ότι δεν είναι δικά του και ότι το περιεχόμενό τους «είναι τρελό και παλαβό», δεν αλλάζει το γεγονός ότι «καίνε» τόσο τον Αρχηγό του όσο και τον ίδιο.

Εκεί που χρειάστηκε να τον μαζέψουν οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι όταν «υπέθεσε» ότι «προφανώς» η Χρυσή Αυγή θα είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα για το καταστατικό, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Μαντάρα τα έκανε και με το νέο εφεύρημα της Χρυσής Αυγής, ότι δήθεν διέγραψε τον Πατέλη και τα στελέχη της Νίκαιας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσπαθώντας να γλιτώσει από τις ποινικές της ευθύνες.

Ο Παππάς απάντησε ότι δεν γνωρίζει «αν παύθηκαν οι υπεύθυνοι» και περιορίστηκε στον όψιμο ισχυρισμό ότι έκλεισαν τα γραφεία της Νίκαιας δήθεν για πειθαρχικούς λόγους. Αλλά έτσι πρόδωσε τη σύγχυση της Χρυσής Αυγής, αφού ο Παναγιώταρος κατέθεσε ότι διεγράφησαν τα στελέχη όχι μόνο της Νίκαιας, αλλά και του Περάματος, ο Κασιδιάρης ότι δεν έγιναν διαγραφές, ο Μίχος ότι ο ίδιος ζητούσε διαγραφές, αλλά δεν υπήρξαν και ο ίδιος ο Πατέλης κατέθεσε ότι δεν διαγράφηκε ποτέ.

Αμαρτωλή «νιότη»

Το πιο θλιβερό για τον φανατικό αυτόν ναζιστή κομμάτι της παράστασής του ήταν όταν υποχρεώθηκε να αποκηρύξει την ιδεολογία του. Να πει ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψή του ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμοί, ενώ είναι ο ίδιος που φωτογραφίζεται έτσι.

Να ισχυριστεί ότι τα παλιότερα ντοκουμέντα είναι «της νιότης» του και ότι η φωτογραφία του, το 2009, όπου χαιρετά ναζιστικά στον τάφο του Μουσολίνι, ήταν δήθεν για να… τιμήσει τη νίκη του ‘40.

Οσο για το βίντεο όπου φαίνεται να εκπαιδεύει ανήλικο παιδί να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ», βρήκε να πει ότι ήταν «τριώδιο»! Μόνο που είχε «καρφωθεί» ήδη από την έναρξη της απολογίας του, όταν δήλωσε «αθώος», διευκρινίζοντας: «των κατηγοριών που μου προσάπτονται». «Αθώοι υπό την έννοια του κατηγορητηρίου», δήλωναν οι συνεργάτες του Χίτλερ στις δίκες της Νυρεμβέργης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.