Δευτέρα 21/10: Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης στο εδώλιο (16 videos)

Ο Παναγιώταρος επικεφαλής της Νίκαιας στον Άγιο Παντελεήμονα (27/7/2012): διακρίνονται στην πρώτη σειρά Καζαντζόγλου και Τσακανίκας, στην τρίτη σειρά ο Ρουπακιάς (βλ. βίντεο παρακάτω).

Ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης καλούνται να απολογηθούν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Δευτέρα 21/10.

Ο Παναγιώταρος είναι παλιό και υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής τα έτη 2012-2019.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος “δράσεων” της Χρυσής Αυγής: ήταν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου που ενορχήστρωσε τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στον Άγιο Παντελεήμονα (“εσύ τους κάνεις κουμάντο”, είχε πει χαρακτηριστικά στον Παναγιώταρο ένας κάτοικος όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος). Είχε προαναγγείλει το πογκρόμ του Μαϊου 2011 (“αν βγάλουμε δημοτικό σύμβουλο έρχεται πογκρόμ”), γεγονότα στα οποία συμμετείχε, και είχε εξηγήσει ότι “το μίσος είναι υγιές συναίσθημα όταν στρέφεται κατά υπανθρώπων”. Συνεργαζόταν με την Θέμιδα Σκορδέλη και προσερχόταν τακτικά στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα για να απελευθερώσει συλληφθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν βιαιοπραγήσει (περίπτωση Περρή-Παπαβασιλείου). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στον Άγιο Παντελεήμονα έδρασε και εκεί η τοπική της Νίκαιας με επικεφαλής τον Παναγιώταρο (βλ. βίντεο με άγημα Καζαντζόγλου, Τσακανίκα, Ρουπακιά) ήδη από το 2012: ο Παναγιώταρος αποκαλούσε γι΄αυτό τη Νίκαια “τοπική-μπαλαντέρ”. Ο ίδιος ο Παναγιώταρος έχει κατηγορηθεί για ληστεία σε βάρος Μπαγκλαντεσιανού, δικογραφία που έχει αναγνωστεί από το δικαστήριο.

Ο Παναγιώταρος μεταξύ άλλων: συμμετείχε στην επίθεση σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην Πάρο, προανήγγειλε ως περιφερειάρχης Νοτίων Προαστίων τη “βόλτα” (όπως αποκαλούνταν οι επιθέσεις στη Χρυσή Αυγή κατά τον προστατευόμενο μάρτυρα Α) στο Συνεργείο στην Ηλιούπολη, μετέβη μαζί με Λαγό και Παναγιώταρο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ένα μήνα πριν την επίθεση στο ΠΑΜΕ, ήταν επικεφαλής ομάδων Χρυσαυγιτών που διέλυσαν εκδηλώσεις για το Μακεδονικό Λεξικό και για την ιθαγένεια (Παλιά Βουλή, κατάθεση Αλιβιζάτου), αλλά και τη θεατρική παράσταση στο Χυτήριο, ενώ συμμετείχε και στα γεγονότα του Παλιού Εφετείου τον Μάιο του 2009. Πρωταγωνίστησε επίσης στην κλιμάκωση της βίας τον Σεπτέμβριο του 2013: συγκαλύπτοντας την επίθεση Χρυσαυγιτών στο ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας στα βίαια επεισόδια στον Μελιγαλά και αποκρύπτοντας, δίπλα στον Κασιδιάρη, τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τη δολοφονία Φύσσα. Μετά τη δολοφονία Φύσσα, μετακόμισε απροειδοποίητα όλο το σπίτι του.

Ο Παναγιώταρος, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, διακήρυσσε την ανάγκη για “τυφλή υπακοή” στις αποφάσεις της ηγεσίας και της Κεντρικής Διοίκησης, απαιτώντας από τα στελέχη και τα μέλη “να μην έχουν απορίες” και να ακολουθούν τις εντολές που τους δίνονται. Σε δήλωσή του, είχε αποκαλέσει τους μετανάστες “βρωμιάρηδες, σκουπίδια της γής… αποβράσματα” (Κόρινθος) και (κατ’ επανάληψη) “καζαμπούμπου”, ειχε μιλήσει μάλιστα για “εμφύλιο” που υπάρχει ήδη στην ελληνική κοινωνία, αποκαλύπτοντας τη “στρατηγική της έντασης” που προσπάθησε να επιβάλλει η Χρυσή Αυγή. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες του, ο Περίανδρος αναφερει ότι ο Παναγιώταρος συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός και στην δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή.

Στο εδώλιο θα καθίσει και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που δεν απολογήθηκε την Παρασκευή (βλ. σχετική ανάρτηση) λόγω ωραρίου.

Δείτε βίντεο:

Παναγιώταρος επικεφαλής “αγήματος” της Νίκαιας στον Άγιο Παντελεήμονα τον Ιούλιο του 2012, διακρίνονται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου και Τσακανίκας:

Παναγιώταρος: Έτσι καθάρισε Εφετείο και η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα:

Φωτό Παναγιώταρου στα επεισόδια του Παλιού Εφετείου (πίσω από τα ΜΑΤ):

Επίθεση Χρυσαυγιτών πίσω από τα ΜΑΤ στην Πάρο (28/2/2013): διακρίνονται (στο 00:41) κάτω από το μπαλκονάκι – για το οποίο κατέθεσαν οι μάρτυρες Μαρία Τρούλου και Σάββας Μαυρίδης – οι Τσακανίκας και Παναγιώταρος:

Φωτογραφία μετά την επίθεση πατώντας αντιφασιστικό λάφυρο:

Παναγιώταρος για μετανάστες: “Βρωμιάρηδες, σκουπίδια, αποβράσματα”. Κόρινθος, ημερομηνία ανάρτησης 26/8/2012:

Επιδρομή σε εκδήλωση για το Μακεδονικό Λεξικό (2/6/2009):

Παναγιώταρος στο Χυτήριο:

“Απόλυτη πειθαρχία στην Κεντρική Διοίκηση”:

“Μια βόλτα στην Ηλιούπολη, έτσι όπως ξέρουμε εμείς”:

Ο Παναγιώταρος προαναγγέλλει την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα στις 9/5/2013. «Το Πέραμα περιμένει. Εχουμε έναν περιφερειάρχη πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτοί τη Ζώνη να δουλέψει»:

Στοχοποίηση του ΠΑΜΕ στην επίσκεψη στη ΝΕΖ (8/8/2013), Παναγιώταρος: «Πολύ σύντομα θα σπάσει το απόστημα του ΠΑΜΕ με την αρωγή της Χρυσής Αυγής»:

Συγκάλυψη της επίθεσης στο ΠΑΜΕ μαζί με Κασιδιάρη:

Παραγγέλματα στη Νίκαια και σε ένστολους στον Μελιγαλά (15/9/2013), διακρίνονται από Νίκαια οι Καζαντζόγλου, Μιχάλαρος, Χρυσαφίτης, Αγιοβλασίτης, Σταμπέλος, κλπ:

Παναγιώταρος με Κασιδιάρη στη Μεσογείων για τη δολοφονία Φύσσα (18/9/2013):

“Έχουμε ήδη εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα”:

Παναγιώταρος μαζί με άλλους βουλευτές στην Κομοτηνή:

Περίανδρος για Παναγιώταρο και Κουσουρή:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.