Παρασκευή 18/10: Μίχος, Μπαρμπαρούσης και Κούζηλος στο εδώλιο (8 videos)

Ο Μίχος στην Πάρο (με το λαδί τζάκετ), μαζί με Λαγό, Παναγιώταρο, Βλαχόπουλο και μέλη του τάγματος της Νίκαιας (Τσακανίκα, Μιχάλαρο, κλπ), μετά την επίθεση, πατάνε αντιφασιστικό “λάφυρο”.

Οι κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νικόλαος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Ο Μίχος είναι ήδη καταδικασμένος πρωτόδικα για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο (10/7/2013). Έχει αναγνωριστεί ως δράστης επίθεσης σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην Πάρο από τα ίδια τα θύματα στο ακροατήριο. Ο Ηλίας Σταύρου, πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε ότι την επομένη άκουσε τον Μίχο να λέει για τα γεγονότα της Πάρου: “Τους γαμήσαμε!”. Το δικαστήριο έχει ήδη δει βίντεο στα οποία ο Μίχος, επικεφαλής σώματος Χρυσαυγιτών, απειλεί με επεισόδια σε παζάρι στην Ιστιαία αν δεν δει άδειες αλλοδαπών μικροπωλητών, στα πλαίσια των συντονισμένων επιχειρήσεων που έκανε η Χρυσή Αυγή με επικεφαλής βουλευτές της σε όλη την Ελλάδα. Ο Μίχος υπερηφανεύεται ακόμα για εκδίωξη αλλοδαπών εργαζομένων από εργοστάσια και πρόσληψη Ελλήνων (με τα ίδια, σπασμένα μεροκάματα ή ακόμα και σε είδος). Σε μια ανάλογη επιχείρηση σε ελαιοτριβείο στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, μέλη της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν Πακιστανούς εργάτες στην οικία τους.

Ο Μπαρμπαρούσης είχε ηγηθεί καταδρομικής επίθεσης σε λαϊκή στο Μεσολόγγι τον Σεπτέμβριο του 2012 (την επίθεση έχει περιγράψει αναλυτικά η καθηγήτρια Ανδρομάχη Παπαζήση). Τρεις μέρες μετά, άτομα της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στο “κλιμάκιο” Μπαμπαρούση (Φλωροσκούφης Σπυρίδων, κλπ) συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για νέο περιστατικό αντιποίησης αρχής. Χρυσαυγίτες της ίδιας ομάδας είχαν καταδικαστεί για επεισόδια κατά Ρομά στο Αιτωλικό, ενώ για τη δράση Μπαρμπαρούση μίλησε και ο μάρτυρας δημοσιογράφος Π. Τσακανίκας. Καταδικάστηκε για άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία του Ντερτιλή. Διέπρεψε ακόμα με το κοινοβουλευτικό του έργο, καθώς από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε πραξικοπηματική σύλληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού από τον στρατό για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αποπέμφθηκε προσχηματικά από τον Μιχαλολιάκο υπό τον φόβο ποινικής δίωξης, για να γίνει στη συνέχεια δεκτός εκ νέου στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός.

Για την Παρασκευή έχει κληθεί εκ νέου και ο κατηγορούμενος Κούζηλος, ο οποίος δεν είχε προσέλθει την Τετάρτη 16/10. Ο Κούζηλος είχε ηγηθεί της καταδρομικής επίθεσης τάγματος κρανοφόρων Χρυσαυγιτών στο στέκι Ρεσάλτο τον Ιανουάριο του 2014.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.