Τετάρτη 9/10: Απολογούνται Γρέγος και Ζαρούλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής (videos)

Ο Αντώνιος Γρέγος και η Ελένη Ζαρούλια καλούνται να απολογηθούν την Τετάρτη 9/10/2019 στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Εφετείο), όπου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γρέγος ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ναζιστικής οργάνωσης. Συμμετείχε ως ομιλητής στο άνοιγμα τοπικών γραφείων στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία λειτούργησαν ως ορμητήρια εγκληματικών πράξεων. Ο Γρέγος ηγήθηκε ομάδων της Χρυσής Αυγής που αντιποιούνταν τη δημόσια αρχή κάνοντας ελέγχους, κατά δική του δήλωση. Τον Αύγουστο του 2013, πριν δηλαδή τη δολοφονία Φύσσα, του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας λόγω “εκπυρσοκρότησης” του όπλου του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη δολοφονία Φύσσα, έξω από τα γραφεία της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν στελέχη της τοπικής (Βαλάκος, Γκολόης, κλπ) τα οποία δήλωσαν “περιφρούρηση”, φέροντες μαχαίρια, κλποπ, κλπ.

Η Ζαρούλια είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής επί δεκαετίες. Σε ομιλία της στη Βουλή αποκάλεσε τους μετανάστες “υπάνθρωπους”. Επιδοκίμασε τη δράση της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας με ομιλίες στα γραφεία της, όπου ενθάρρυνε στο έργο τους “τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες”.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.