Λαγός και Ζωγράφος για Συνεργείο: «Μίζεροι υποτακτικοί» οι δικαστές, «γελοία» η απόφαση

Με οργισμένη ανακοίνωση απάντησε ο (ανεξάρτητος πλέον) ευρωβουλευτής και υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στην καταδικαστική απόφαση του Τριελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την υπόθεση του Συνεργείου. Μεταξύ άλλων ο Λαγός δήλωσε τα εξής (σσ: τηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου):

… Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση μου όμως μετά από δύο ημέρες η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε ότι είμαι ηθικός αυτουργός σε κάτι που δεν υπήρξε ποτέ… Ο ορισμός της κατάντιας λοιπόν, δικαστικοί – αντιεξουσιαστές – δημοσιογράφοι όλοι μαζί πανηγυρίζουν. Να ποιό είναι το σύστημα που πολεμάμε. 3 ημέρες τώρα όλα τα ΜΜΕ παίζουν το όνομά μου. Κανείς όμως φυσικά δεν τόλμησε να με πάρει ένα τηλέφωνο για να δώσω μια απάντηση 30 δευτερολέπτων. Αυτή είναι η δημοκρατίας σας. Μίζερα ανθρωπάκια, αντιεξουσιαστές και εξουσιαστές ξέρετε ότι είστε η χειρότερη μορφή φασισμού. Χαρείτε λοιπόν αντιεξουσιαστές από τις αποφάσεις των εξουσιαστών. Χαρείτε δημοκρατία, όπου εκλεγμένος Ευρωβουλευτής δεν έχει δυνατότητα έστω για μια απάντηση. Κρατήστε την δημοκρατία σας. Μίζεροι δικαστικοί, υποτακτικοί. Σας βλέπω και γελώ. Δε με φοβίσατε με 20 μήνες φυλακή. Δε με φοβίσατε με μια δίκη που εκκρεμεί. Δε με φοβίσατε με παρακολουθήσεις και φίμωση του λόγου μου. Δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να με φοβίσετε. Θα σας πολεμήσω μέχρι τέλους. Όχι για εκδίκηση, αλλά γιατί πρέπει κάποιοι να σας αποδείξουν ότι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ραγιάδες. Η κάθε ποινή από την ελεγχόμενη εξουσία σας αποτελεί παράσημο και τίτλο οτιμής για όσους την υφιστάσμεθα….”

Ταυτόχρονα, με κείμενό του, ο δικηγόρος Γιάννης Ζωγράφος (εκπροσωπούσε τον Μίχο στη δίκη της Χρυσής Αυγής και του Συνεργείου πριν παυθεί από τον εντολέα του, πλέον εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο Ηλιόπουλο) μιλάει για “παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη” και για “γελοία απόφαση”:

Στην Ελλάδα… οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι πιο εμπεδωμένες και κατεστημένες από οτιδήποτε θα περίμενε κανείς. Η συνταγματική «τάξη» που απαιτεί η επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης να γίνεται από την Κυβέρνηση, έχει και τις συνήθεις παρενέργειες. Ακόμα και όταν η «κεφαλή» κόβεται, η «λερναία ύδρα» συνεχίζει να αναπνέει… [Π]άνω σε ένα τέτοιο παραμύθι, που το συνέγραψαν κάποιοι γνωστοί σε εμάς παραμυθάδες, (και το σέρβιραν έτοιμο στο πιάτο κάποιων άλλων που αρέσκονται στα παραμύθια) στηρίχθηκε η απόφαση εκείνη με την οποία διαβάσατε ότι καταδικάσθηκαν κάτι «φασίστες». Με τη μόνη διαφορά ότι ενώ στα ωραία παραμύθια υπάρχει κι ένας «δράκος», σε αυτό το συγκεκριμένο υπάρχουν περισσότεροι και είναι όλοι γνωστοί, τουλάχιστον σε εμάς που είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε τη δικογραφία και τη «γεωγραφία» των δικαστηρίων. Το ότι «δεν έγινε και τίποτα» , είναι και δική μου, τεκμηριωμένη άποψη. Η απόφαση αυτή, είναι τόσο εξώφθαλμα γελοία, που είναι σαν να μην υπάρχει και ασφαλώς θα καταπέσει. Μήπως είναι λίγες οι φορές που μια «πολύκροτη» δήθεν υπόθεση, καταρρίπτεται σαν σαπουνόφουσκα μετά το Εφετείο ή και πολύ αργότερα, στον Άρειο Πάγο, όταν όλα έχουν ξεχαστεί;”.

Η καταδίκη πάντως του Λαγού δημιουργεί πρόβλημα στον υπό συγκρότηση νέο κομματικό φορέα που έχει ανακοινωθεί και που θα κάνει την ιδρυτική του διαδικασία στις 9 Νοεμβρίου, καθώς η συμμετοχή στα κομματικά όργανα ενός στελέχους καταδικασμένου για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες (και μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο!) δεν συνάδει με την προσπάθεια διαφοροποίησης από το εγκληματικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.