Τελεσίδικη η καταδίκη του Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Π. Κωνσταντίνου

Ο Κουκούτσης μπροστα σε τάγμα Χρυσαυγιτών με ασπίδες.

(Κείμενο: efsyn.gr, 16/9/2019)

Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του Δημήτρη Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρου Κωνσταντίνου.

Όπως υπενθυμίζει η ΚΕΕΡΦΑ, τον Αύγουστο του 2012, είχε επιτεθεί σε αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στο προαύλιο της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου ενω αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι ”πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή τον τον Πακιστανολάγνο Πέτρο Κωνσταντίνου, αρχηγό του Ανταρσία, δολοφόνο της ΜΑΡΦΙΝ και όχι μόνο…”.

«Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να μετατρέψει την εκλογική της δύναμη σε τάγματα εφόδου για τον έλεγχο των γειτονιών, σκορπώντας το τρόμο με επιθέσεις και μαχαιρώματα κατά μεταναστών και αντιπάλων της. Η στοχοποίηση του Π.Κωνσταντίνου ήταν μέρος της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά των συμπαραστατών των μεταναστών και της αριστεράς» αναφέρει η Κίνηση.

Δικηγόρος στην υπόθεση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης. Ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρόκειται να καταθέσει στην πρόεδρο την απόφαση της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό του Κουκούτση.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί «όλους και όλες την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ στο Κερατσίνι στην αντιφασιστική διαδήλωση στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις 12 Οκτώβρη στη Διεθνή και Πανελλαδική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στην Αθήνα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.