[Απολογίες // Παπαδόπουλος] Χρυσαυγίτης με 25 ευρώ την ώρα!

Ο κατηγορούμενος Παπαδόπουλος (τρίτος από δεξιά) ισχυρίστηκε ότι του έταξαν 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί με την μπλούζα της Χ.Α.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 11/9/2019)

Συνεχίστηκαν μετ’ εμποδίων χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά το πρόσκομμα προήλθε από τον πυρηνάρχη του Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος ανέβαλε για σήμερα την απολογία του, διότι είχε άλλη υποχρέωση ο δικηγόρος του.

Επειδή ο Πανταζής εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις (επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ), το δικαστήριο περιορίστηκε στην απολογία του Κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για την πρώτη υπόθεση. Και αυτός ακολούθησε κατά γράμμα την τακτική των συγκατηγορουμένων του, ισχυριζόμενος ότι βρέθηκαν στο σημείο όπου τους προσήγαγε η αστυνομία ύστερα από μια φιλική συνάθροιση που είχαν στις 3.30 τη νύχτα.

Μάλιστα όπως έκαναν και οι άλλοι κατηγορούμενοι, ανακάλεσε όσα είχε πει στις απολογίες του κατά την τακτική ανάκριση, επικαλούμενος την «πίεση» που υποτίθεται ότι του είχαν ασκήσει οι ανακρίτριες. Διέψευσε έτσι όσα είχε πει για τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής που φορούσαν δύο τουλάχιστον από την ομάδα που συγκεντρώθηκε εκείνο το βράδυ, καθώς και το ότι οι ίδιοι έβαλαν τις μπλούζες ανάποδα για να μη φαίνονται η ονομασία και τα σύμβολα της οργάνωσης.

Ο Παπαδόπουλος επέμεινε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ότι δεν μετείχε σε καμιά εκδήλωσή της, ενώ επέμεινε ότι αρνήθηκε ως δικηγόρο εκείνον που υποδείχτηκε από τη Χρυσή Αυγή, διότι δεν ήθελε να συνδεθεί κατ’ ουδένα τρόπο με την οργάνωση.

Οταν, βέβαια, ο Κώστας Σκαρμέας, που εκπροσωπεί τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, παρατήρησε ότι υπάρχει φωτογραφία του με την μπλούζα της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της οργάνωσης με τον Πατέλη, ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι του υποσχέθηκαν 25 ευρώ για να στηθεί με την μπλούζα, ενώ ο ίδιος ήταν άσχετος.

«Δεν έχω συμμετάσχει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Με αντίτιμο 25 ευρώ έχω πάει. Μου είχαν πιάσει την κουβέντα κάποια παιδιά και μου είχαν πάει αν θέλω να πάω για μια ώρα σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, να στέκομαι όρθιος, να φοράω μπλούζα της Χρυσής Αυγής, και ότι θα έπαιρνα 25 ευρώ. Το έκανα για λεφτά».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη παρενέβη: «Καλά, δεν θέλατε συνήγορο της Χρυσής Αυγής για τόσο σοβαρή υπόθεση και φορέσατε μπλουζάκι για 25 ευρώ; Πού και πότε;».

Ο κατηγορούμενος δεν θυμόταν ούτε πού ούτε πότε συνέβη αυτό. Μάλιστα συμπλήρωσε την απολογία του λέγοντας πως τελικά δεν του έδωσαν τα χρήματα που του είχαν υποσχεθεί.

Βέβαια η επίμαχη σκηνή έχει απαθανατιστεί σε φωτογραφία που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Γιώργου Πατέλη (αναγνωστέο 378). Εκεί ποζάρει ο Παπαδόπουλος με άλλους κατηγορουμένους της περιοχής (Αναδιώτης, Πανταζής, Αποστόλου, Μπαρέκας), ενώ στο κέντρο προβάλλει ο πυρηνάρχης της Νίκαιας.

One thought on “[Απολογίες // Παπαδόπουλος] Χρυσαυγίτης με 25 ευρώ την ώρα!

  1. Pingback: Ροβεσπιέρος, Ταξική ματιά στην Ιστορία...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.