Στην καρδιά της δολοφονίας Φύσσα έβαλε τον ίδιο και τον ξάδελφό του ο Ν. Τσορβάς

Οι απολογίες των εξαδέλφων Τσορβά, παρά τις αντιφάσεις, επιβεβαιώνουν την έκθεση της Forensic Architecture και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Η ολοκλήρωση των απολογιών του Τσορβά Αθανάσιου (χτες) και Νικόλαου (σήμερα) δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και οι δύο είχαν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους στο κονβόι των Χρυσαυγιτών που ξεκίνησε από την τοπική της Νίκαιας και κατέληξε στην καφετέρια Κοράλι. Όμως, οι απολογίες τους ξεκαθάρισαν ότι ήταν παρόντες στην Παναγή Τσαλδάρη ακριβώς τη στιγμή της δολοφονίας.

Έτσι, ο Νίκος Τσορβάς σήμερα, αν και προσπάθησε να αλλάξει επιβαρυντικές πλευρές της ανακριτικής του κατάθεσης, ξεκαθάρισε ότι βρισκόταν στην Παναγή Τσαλδάρη με τον ξάδελφό του, τη στιγμή που το αμάξι του Ρουπακιά ήταν αφημένο στο μέσο της και ο Ρουπακιάς δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του.  Αυτό σημαίνει ότι οι εξάδελφοι Τσορβά βρίσκονταν στην Παναγή Τσαλδάρη την ώρα που ο Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον Φύσσα. Ο Ν. Τσορβάς δήλωσε ότι εκείνη τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι “το διαλύσανε”, “σαστισμένοι”, “σαν να είχε συμβεί κάτι”. Τότε έτρεξαν και έφυγαν και οι ίδιοι. Χτες, ο Αθανάσιος Τσορβάς δήλωσε ότι έφυγαν από το σημείο, μόλις άκουσαν το παράγγελμα “Σπάστε, αστυνομία”, στο οποίο και πειθάρχησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δει την αστυνομία ήδη από την Κεφαληνίας, αλλά δεν έφυγαν παρά μόνο όταν δόθηκε η σχετική εντολή.

Η πορεία των εξαδέλφων Τσορβά επιβεβαιώνει την ύπαρξη κυκλωτικής κίνησης, στην οποία είχε ασυναίσθητα αναφερθεί και ο Ρουπακιάς σε μια αποστροφή της απολογίας του που δεν πέρασε απαρατήρητη από το δικαστήριο. Συγκεκριμένα ο Ρουπακιας, για να δικαιολογήσει την δήθεν επίθεση που δέχτηκε από τον Φύσσα, είπε ότι ο Παύλος, που είχε δει τον Ρουπακιά στην Κεφαληνίας και στη συνέχεια τον ξαναείδε να έρχεται με το αμάξι του από τη γωνία Τσαλδάρη και Ξάνθου, μπορεί να θεώρησε ότι υπήρχε σε βάρος του σχέδιο περικύκλωσης.

Οι απολογίες για την υπόθεση Φύσσα ολοκληρώνονται αύριο με τον κατηγορούμενο Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.