Με το παράγγελμα “Σπάστε, αστυνομία” ολοκληρώθηκε η δολοφονία Φύσσα – Γελάνε και οι κατηγορούμενοι με τα “καναρίνια”

Η ομάδα Ασφάλειας της Νίκαιας που κινητοποιήθηκε τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα.

Την εικόνα της οργανωμένης πολυπρόσωπης επίθεσης που κορυφώθηκε με τις μαχαιριές του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα επιβεβαίωσε σήμερα ο κατηγορούμενος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία Αθανάσιος Τσορβάς, που είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος μαζί με τον εξάδελφό του Νικόλαο Τσορβά, που αποδέχονται την παρουσία τους στο σημείο.

Ο Αθ. Τσορβάς, αν και δεν έδωσε κανένα όνομά συγκατηγορούμενού του, περιέγραψε το χρυσαυγίτικο κονβόι μηχανών και αυτοκινήτων που ξεκίνησε από τα γραφεία της Νίκαιας και κατέληξε στο Κοράλι, όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας. Ο Τσορβάς βρέθηκε στην τοπική κατόπιν sms που έστειλε ο Πατέλης (θεωρώντας ότι αφορά τη διανομή φυλλαδίων) και ακολούθησε με το αμάξι του (και συνοδηγό τον εξάδελφό του) το αμάξι του Ρουπακιά. Της πομπής προπορεύονταν δικάβαλα μηχανάκια. Τα οχήματα σταμάτησαν έξω από το Κοράλι, όπου βρισκόταν ήδη αστυνομική δύναμη (ομάδες ΔΙΑΣ). Ο κατηγορούμενος, αν και είχε όλη τη δυνατότητα, δεν έφυγε από το σημείο, πάρκαρε στην Ξάνθου και βγήκε στην Παναγή Τσαλδάρη: είδε μπροστά του 50-60 άτομα να στέκονται στη μία πλευρά του πεζοδρομίου, ανάμεσά τους άτομα με μαύρα ρούχα που έμοιαζαν με άτομα της Χρυσής Αυγής. Από την ομάδα αυτή “αποσχίστηκαν” άτομα που πέρασαν απέναντι, χωρίς όμως ο Αθ. Τσορβάς να κοιτάξει ποτέ προς τα εκεί. Όταν άκουσε το παράγγελμα λήξης “Σπάστε, Αστυνομία”, έφυγε μαζί με τον εξάδελφό του, όπως έπραξαν και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι. Ακολουθεί καταιγισμός τηλεφωνημάτων, στα οποία ο Τσορβάς καλεί τον Ρουπακιά, τον Πατέλη, τον Κομιανό, τον Χρυσαφίτη, κλπ.

Λίγο πριν, ο κατηγορούμενος Λέων Τσαλίκης αρνήθηκε την συμμετοχή του στη δολοφονία: βρέθηκε στο Κοράλι μαζί με τον Άγγο (αρχικά αρνιόταν την παρουσία του εκεί), δεν αντιλήφθηκε οποιαδήποτε πρόκληση από την παρέα του Φύσσα (ισχυρισμοί Άγγου), έφυγε ανεμπόδιστος από την καφετέρια και γύρισε σπίτι του. Τα τηλεφωνήματά του με τους συγκατηγορούμενούς του μέχρι αργά τη νύχτα αφορούσαν το ποδόσφαιρο και άσχετα ζητήματα (πχ τα καναρίνια που διατηρεί), γεγονός που προκάλεσε τα γέλια ακόμα και συγκατηγορουμένων του. Όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch:

  • Σκαρμέας: Αν επιβεβαιώνει ότι 1 παρα μίλαγε με τον Καλαρίτη για τα καναρίνια στο μπαλκόνι;
  • Βελέντζα: Παπαγάλους…
  • Τσαλ: Πιθανό να έγινε… γιατί ειναι χόμπι, ναι… [Τσακανίκας γελάει]
  • Καμπαγιάννης: Ορίστε, γελάει και ο κ. Τσακανίκας, μαλιστα…

Οι απολογίες για τη δολοφονία Φύσσα ολοκληρώνονται αύριο με τους κατηγορούμενος Νικόλαο Τσορβά και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.