Ο Πατέλης “δείχνει” τον Άγγο και εκθέτει Λαγό και Μιχαλολιάκο: “Δεν με διέγραψαν, δεν με απέλυσαν, με κράτησαν στο κόμμα”

Ο Πατέλης ως ασφάλεια στη Μεσογείων με υλικά εκρηκτικού μηχανισμού. Σήμερα δεν θυμόταν το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η απολογία του Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας και κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα.

Ο Πατέλης αρνήθηκε κάθε συμμετοχή και παρουσία στο σημείο της δολοφονίας. Δικαιολόγησε το sms που έστειλε στις 23:30 μετά τις συνεννοήσεις με Καζαντζόγλου και Λαγό, λέγοντας ότι αφορούσε διανομή φυλλαδίων για επικείμενη εκδήλωση. Σε ερώτηση της Προέδρου, ποιός τελικά κινητοποίησε τα άτομα που βρέθηκαν στο Κοράλι, έδειξε επανειλημμένα τον Άγγο: “ο Άγγος βρισκόταν στο Κοράλι με δικούς του ανθρώπους, αυτός έπαιρνε τηλέφωνα για το πρόβλημα που αντιμετώπισε”. “Γιατί να μην τους κινητοποίησε ο Άγγος;” αναρωτήθηκε ανοιχτά και αμφισβήτησε την εκδοχή του Άγγου ότι δήθεν άκουσε τις κραυγές από το σπίτι του και ότι ενημερώθηκε από αστυνομικό ότι “κάποιος Ρουπακιάς μαχαίρωσε ένα παληκάρι”.

Το σημαντικότερο όμως στην κατάθεση του Πατέλη ήταν ότι αρνήθηκε κάθε πειθαρχικό έλεγχο και κάθε αποδοκιμασία του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αντίθετα με τα όσα ειχαν καταθέσει οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου Κωνσταντίνου Αθανάσιος και Βλαχόπουλος Δημήτριος: “Ποτέ δεν με διέγραψαν, ποτέ δεν με κάλεσαν σε πειθαρχικό, ποτέ δεν με απέλυσαν, από τη Μεσογείων έφυγα μόνο μετά την προφυλάκισή μου, με κράτησαν στο κόμμα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε επανειλημμένες ερωτήσεις.

Επιβεβαίωσε μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαγό στις 23 Σεπτεμβρίου όπου ο Λαγός του λέει χαρακτηριστικά: “Γιώργο μένεις” και ο Πατέλης τον ευχαριστεί.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, 18/7/2019, οπότε θα συνεχίσει με την απολογία του Ρουπακιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.