Στις 16 Ιουλίου απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στο Συνεργείο: τι θα κάνουν Λαγός και Μίχος

Για τις 16 Ιουλίου διέκοψε σήμερα, λόγω της εκλογικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που δικάζει την χρυσαυγίτικη επιδρομή στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι, εκτός των άλλων, και οι δύο τότε βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Ο Μίχος, που έχασε πλέον τη βουλευτική του ιδιότητα, έχει προαναγγείλει ότι θα έρθει να απολογηθεί και “θα πει πολλά όταν θα έρθει η ώρα”. Ο Μίχος, μετά την αλλαγή του συνηγόρου του και της υπερασπιστικής γραμμής του, αποδέχεται πλέον την παρουσία του στο Συνεργείο την ημέρα και ώρα της επίθεσης, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, αποδίδοντας ευθύνη σε άτομα στην ουρά της χρυσαυγίτικης μοτοπορείας.

Ο Λαγός, που είναι πλέον εκλεγμένος ευρωβουλευτής, δεν έχει δώσει εικόνα των προθέσεών του για το αν θα απολογηθεί ή όχι. Από τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις καταθέσεις αστυνομικών, έχει πλέον προκύψει η παρουσία του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην περιοχή της επίθεσης, ενώ αναγνώστηκαν και τα sms του κινητού του από όπου προκύπτει η αυτοπρόσωπη παρουσία του και ο ρόλος του στην οργάνωση της επίθεσης.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 16 Ιουλίου, στο κτίριο 8 αίθουσα 4, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί άλλη μία, πιθανόν τελευταία συνεδρίαση για την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις και την έκδοση της απόφασης.

Διαβάστε τις αναρτήσεις για την εξέλιξη της δίκης:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.