Ανοιχτά, με αυστηρούς όρους, τα σύνορα για τον Γ. Λαγό

Αναδημοσιεύουμε κείμενο από τον ιστότοπο dikastiko.gr που επικαλούμενο ρεπορτάζ της RealNews αναφέρεται σε τροποποίηση του περιοριστικού όρου εξόδου από τη χώρα τού υπόδικου βουλευτή – και πλέον ευρωβουλευτή – Γιάννη Λαγού προκειμένου να μεταβεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

(Κείμενο: Dikastiko.gr, 30/6/2019, με πηγή τη ReaNews)

Άνοιξαν τα σύνορα για τον πρώην βουλευτή και νυν Ευρωβουλευτή του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό καθώς απαλλάχτηκε από τον περιοριστικό όρο που είχε για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία είναι και κατηγορούμενος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ικανοποιείται το αίτημα που υπέβαλε μετά την εκλογή του στην Ευρωβουλή για άρση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα που του είχε επιβληθεί από το 2015 . Όρος που καθιστούσε απαγορευτική την αναχώρησή του από την Ελλάδα και φυσικά την ανάληψη των καθηκόντων του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο οι δικαστές βάζουν πολλές «ασφαλιστικές δικλείδες». Και συγκεκριμένα, του επιτρέπεται να φεύγει μόνο από τον Αερολιμένα Αθηνών και προς συγκεκριμένους προορισμούς: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο, να εμφανίζεται 3 φορές το μήνα στην πρεσβεία μας του τόπου κατοικίας που θα δηλώσει, να προσκομίζει έγγραφα που να δικαιολογούν κάθε φορά ότι πρέπει να πάει εκεί που δηλώνει λόγω των καθηκόντων του και ανά δύο μήνες να δηλώνει το παρόν και στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.