Βιντεοχρονολόγιο: Η Δίκη της Χρυσής Αυγής – 152η Εβδομάδα (21/6/2019)

Σε ανοιχτή γραμμή με τις πρωτοβουλίες Goldendawnwatch και Jailgoldendawn θα συλλέγουμε πληροφορίες, μαρτυρίες από τους παρατηρητές, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις διαδικασίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να σας παρέχουμε συμπυκνωμένη αναφορά για όσα διαδραματίζονται.

Για ερωτήσεις, σχόλια, ή αν έχετε πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες για το θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε: στο mail [email protected] ή στους λογαριασμούς twitter: twitter.com/ypopto_mousi και twitter.com/omnia_tv.

Η 139η εκπομπή υπάρχει εδώ:

2 thoughts on “Βιντεοχρονολόγιο: Η Δίκη της Χρυσής Αυγής – 152η Εβδομάδα (21/6/2019)

  1. Καλησπέρα.
    Παρακολουθώ τις τελευταίες μερες μεσω του site σας τις εξελίξεις για την επίμαχη
    δίκη και εχω μερικές απορίες αν μπείτε στον κόπο να μου λύσετε.
    1.Με βαση τη συγκεκριμένη δίκη μπόρει να προκύψει και αποδεδειγμένα πλεον το
    ναζιστικό φρόνιμα της χρυσης αυγής ωστε και να βγεί εκτος νόμου ή οι ποινές πανε μόνο στα φυσικά πρόσωπα?
    2.Παρακολούθησα το συγκεκριμένο χρονοβίντεο και δεν είδα τηλεφωνηματα προς τα υπόλοιπα μέλη των βουλευτών της χρυσής αυγης.Και συγκεκριμένα το τηλεφώνημα του λαγού προς τον μιχαλολιάκο πριν την επιθεση.Δεν θα έπρεπε να εχει φτασει σε αυτον με βαση την ιεραρχία ωστε να δωσει το τελικο οκ?
    3.Τα υπολοιπα βουλευτικα μελη κατηγορουνται για συνεργεια σε εγκληματικη οργανωση?Δλδ σε αυτη τη δικη το δικαστηριο θα αποφανθει και για το αν η χα αποτελει εγκληματικη οργανωση η κατι εχω καταλαβει λαθος?

    Ευχαριστώ

    • 1. Η δίκη αυτή είναι ποινική. Η ιδεολογία της οργάνωσης αναφέρεται στο Βούλευμα ως το κίνητρο τέλεσης των εγκληματικών πράξεων. Οι ποινές θα αφορούν φυσικά προσωπα. Τα υπόλοιπα ζητήματα (ανακήρυξη ΧΑ σε επομενες εκλογές, απαγόρευση, κλπ) αφορούν άλλα δικαστήρια (πχ Αρειο Πάγο) και νομοθετικές πρωτοβουλίες που δεν σχετίζονται με τη δίκη.

      2. Ο Λαγός καλεί τον Μιχαλολιάκο στις 00:38, μισή ώρα μετά την επίθεση και τον ενημερώνει. Όπως προκύπτει από την αποδεικτική διαδικασία και όσα ξέρουμε, ο Μιχαλολιάκος δίνει πλαίσιο εντολών και στόχων. Η συγκεκριμενοποίησή τους γίνεται από περιφερειάρχες και πυρηνάρχες, όχι από τον ίδιο. Αυτο εξάλλου σημαίνει και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (και όχι πχ άθροισμα ηθικών αυτουργιών).

      3. Οι υπόλοιποι βουλευτές κατηγορούνται ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη εγκληματικής οργάνωσης και θα αποδώσει ρόλο και ποινική ευθύνη για το κάθε φυσικό πρόσωπο που κατηγορείται. Στη σελίδα μας Τεκμηρίωση υπάρχουν κείμενα (εισαγγελική πρόταση, σύνοψη Βουλεύματος, Υπόμνημα πολιτικής Αγωγης) όπου μπορείς να διαβάσεις περισσότερα.

      JGD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.