Το δικαστήριο καλεί εκ νέου τον κατηγορούμενο Ι. Δήμου: “Φοβάμαι τη Χρυσή Αυγή” (video)

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε σήμερα εκ νέου τον κατηγορούμενο Ιωάννη Δήμου μέσω του δικηγόρου του κ. Γαλετζά, καθώς αυτός δεν προσήλθε, όπως προβλεπόταν, για λόγους υγείας. Το δικαστήριο προχώρησε με τις απολογίες των κατηγορουμένων Καζαντζόγλου και Καλαρίτη και κάλεσε τον Δήμου για αύριο Τρίτη 25/6/2019.

Ο Δήμου έχει αποκαλύψει στην απολογία του στους ανακριτές ότι τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, στις 17/9/2013, προσήλθε στα γραφεία της Νίκαιας και είδε τους συγκατηγορούμενούς του να προετοιμάζονται να πάνε στο Κοράλι για “μάχη”, όπως του δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κομιανός. Ο Δήμου χαρακτήρισε τους συγκατηγορούμενους του εκείνο το βράδυ ως “συμμορία”.

Στη συνέχεια ο Δήμου αποκάλυψε ότι απειλήθηκε από τον Τσακανίκα κατ’ εντολή του Λαγού. Ο Τσακανίκας ζήτησε από τον Δήμου να πάρει την ευθύνη της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρουπακιά πάνω του, με αντάλλαγμα “να του βάλει το κόμμα δικηγόρους” και “να σωθεί η Νίκαια”.

Ο Δήμου έχει δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ιωάννη Παπαδόπουλο, βίντεο που έχει ήδη προβληθεί στο δικαστήριο.

Η μη προσέλευση του Δήμου στο δικαστήριο για να απολογηθεί μπορεί να επιβαρύνει δραματικά τη θέση του, καθώς απειλείται με πολυετή κάθειρξη, άνω των 10 ετών για την ανθρωποκτονία Φύσσα και 5-10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.