[7η μέρα δίκης Συνεργείου] Διαβάστηκαν τα sms του Λαγού

Κομμάτι των sms που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο.

Στη σημερινή 7η δικάσιμο της υπόθεσης του Συνεργείου (19/6/2019), που συνεχίζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αφορά τη χρυσαυγίτικη επίθεση σε Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο στην Ηλιούπολη στις 10 Ιουλίου 2013, το δικαστήριο διάβασε τα επίμαχα sms από το κινητό του Λαγού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Η υπεράσπιση Λαγού είχε υποβάλει ενστάσεις να μην διαβαστούν τα σχετικά μηνυματα, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Από τα μηνύματα προκύπτει η οργανωμένη επίθεση στο Συνεργείο, η αυτοπρόσωπη παρουσία του Λαγού (συμμετειχε με το βουλευτικό του αυτοκίνητο), ο καθοδηγητικός του ρόλος και η προστασία που παρέσχε σε προσαχθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής (μεταξύ άλλων: «Φίλε έχουμε θέμα στον Αλιμο. Ηρθαμε και τους γαμήσαμε. Γίνανε κάτι προσαγωγές», «Δε τους κοπανήσατε;… Και βέβαια ναι», «τους συλληφθέντες τους πήραμε και φύγαμε γύρω στις 10 και μισή»).

Παρών στην επίθεση ήταν και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μίχος, που στο μεταξύ όμως έχει αποχωρήσει από τη ναζιστική οργάνωση.

Στη σημερινη ημέρα, εξετάστηκαν περαιτέρω μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων που αρνούνται την παρουσία τους στο σημείο της επίθεσης. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιουλίου, οπότε και αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων, με τον Μίχο να έχει ήδη προαναγγείλει ότι “θα πει πολλά όταν θα έρθει η ώρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.