Εφετείο Λουκμάν: Η ώρα της απόφασης (Δευτέρα 6 Μαϊου, 10πμ, Εφετείο Αθηνών)

Αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση-κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για την ολοκλήρωση του Εφετείου των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν τη Δευτέρα 6 Μαϊου 2019, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση (10πμ, Εφετείο Αθηνών, 2ος όροφος, αίθουσα Δ80Δ):

Η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο φτάνει στο τέλος της. Στις 6 Μάη στο Εφετείο, τη μέρα που το δικαστήριο θα πάρει απόφαση για την καταδίκη των δολοφόνων, οργανώνουμε τη μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στο ακροατήριο και στην αυλή του Εφετείου για να απαιτήσουμε ότι οι δολοφόνοι θα καταδικαστούν ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και χωρίς ελαφρυντικά, όπως καταδικάστηκαν πρωτόδικα.

Όλη η αποδεικτική διαδικασία δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης. Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης είναι συντριπτικές. Η περιγραφή των αυτόπτων μαρτύρων που βγήκαν στο μπαλκόνι και είδαν τον Λουκμάν μαχαιρωμένο ακύρωσε κάθε προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων στις απολογίες τους να εμφανιστούν αμυνόμενοι. Η κατάθεση του αστυνομικού Γαλανόπουλου, που δεν υπήρχε πρωτόδικα, μετέφερε την συνομιλία των δραστών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναρωτήθηκε ένας από τους δολοφόνους «Καλά δεν τους κάναμε;», απόδειξη του ρατσιστικού κινήτρου. 

Ο εισαγγελέας απέδωσε με σαφήνεια τα ρατσιστικά κίνητρα στους δράστες στηρίζοντας την εκτίμηση στο τρόπο που έδρασαν. Απέδωσε την πράξη τους σε ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας και πρότεινε να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής αποδόμησαν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και επέμεναν στην μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου, έστω και αν δεν επηρεάζει τις ποινές που θα αποδοθούν, ως μήνυμα κατά της ρατσιστικής εγκληματικότητας συνολικά μέσα στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε η υπεράσπιση να αντικρούσει την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου, αντίθετα γέμισε οργή το ακροατήριο ο ισχυρισμός ότι οι 6 μαχαιριές του Στεργιόπουλου ήταν γρατζουνίσματα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9πμ στο Εφετείο στο πλευρό του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν.”

Διαβάστε περισσότερα για την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο, στις αναρτήσεις του JailGoldenDawn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.