Πλήρης απομόνωση ενόψει ευρωεκλογών: Αποκλεισμένη η Χρυσή Αυγή από εκδηλώσεις του χώρου σε Βρυξέλλες και Αθήνα

Ο ευρωβουλευτής του NPD Udo Voigt στον Κορυδαλλό την ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής (20/4/2015)

Ακόμα και οι – πάλαι πότε – στενότεροι συνεργάτες της Χρυσής Αυγής στο ευρωπαϊκό πεδίο αρνούνται πλέον να έχουν την οποιαδήποτε σχέση μαζί της ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου 2019.

Είναι γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή έχει αποκλειστεί από τις κοινοβουλευτικές ευρωομάδες της άκρας δεξιάς, τόσο του Nigel Farrage (Μ. Βρετανία) όσο και της Marine Le Pen (Γαλλία), που δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με το ναζιστικό και εγκληματικό προφίλ της οργάνωσης.

Ωστόσο, πλέον, ούτε ο σχηματισμός Alliance for Peace and Freedom και το αντίστοιχο Ίδρυμα Europa Terra Nostra (που ιδρύθηκαν πρακτικά με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής και συσπειρώνουν νεοφασιστικά σχήματα) επιθυμούν έστω και την παραμικρή συσχέτιση με τη ναζιστική οργάνωση.

Ο Μιχαλολιάκος με τον Voigt και τον Fiore στο παρελθόν. Πλέον οι σχέσεις έχουν διαρραγεί.

Έτσι σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του NPD Udo Voigt στις 7 Μαρτίου 2019, η Χρυσή Αυγή δεν προσκλήθηκε καν να συμμετάσχει. Και αυτό παρόλη την υποστήριξη που είχε παράσχει ο Voigt στους κρατούμενους ηγέτες της οργάνωσης επισκεπτόμενός τους στον Κορυδαλλό και παρευρισκόμενος στη δικαστική αίθουσα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Ο Voigt στην Αθήνα σε εκδήλωση στις 7/3/2019.

Αλλά και σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συναδινός και Ελένη Θεοχάρους για τη Μακεδονία και τη Συνθήκη των Πρεσπών την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στις Βρυξέλλες, αποκλείστηκε κάθε σκέψη πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής.

Ο Συναδινός στο πάνελ της εκδήλωσης.

Το πανό που σήκωσαν οι “επισκέπτες” στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρόντες από την Ελλάδα ήταν πρώην στελέχη και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής όπως ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της Χρυσής Αυγής Γεώργιος Γαλέος, το πρώην ηγετικό στέλεχος και νυν ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ρήγας, ο εκδότης του Στόχου Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ενώ το παρών έδωσε και ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος, συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεώργιου Επιτήδειου. Θυμίζουμε ότι στο νέο σχήμα του Συναδινού (με την ονομασία ΠΑΤΡΙΕ) συμμετέχουν ήδη ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κορινθίας Δημήτρης Κουκούτσης, η πρώην βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη, καθώς και πολλά αποχωρήσαντα πρωην στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Εν όψει ανακατατάξεων που μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη εκδίωξη του Orban από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με πιθανή τη δημιουργία νέας ευρωομάδας της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, η μόνη σταθερά εξακολουθεί μέχρι στιγμής να είναι ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από οποιαδήποτε συνεργασία, γεγονός που καθιστά την ψήφο στη ναζιστική οργάνωση στις προσεχείς ευρωεκλογες πρακτικά άχρηστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.