Τελεσίδικη καταδίκη Θ. Κολιογιάννη για επίθεση χρυσαυγιτών έξω από εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι (25/1/2015)

Ο Κολιογιάννης (σε κόκκινο κύκλο) από παλιότερη δράση της Χρυσής Αυγής. Πιο αριστερά (κατά σειρά): Σαλούφας (υποψήφιος βουλευτής, ήδη καταδικασμένος για επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία), Παναγιώταρος (βουλευτής, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), Δεβελέκος (μέλος ΚΕ, δράστης της δολοφονικής επίθεσης στη Φαβέλα σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου), Τζούλιος (υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος, κατηγορούμενος για εμπρηστικές επιθέσεις, κακουργηματικές εκρήξεις, κλπ).

Την ομόφωνη καταδίκη του χρυσαυγίτη Θεόδωρου Κολιογιάννη αποφάσισε χτες (8/3/2019) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το αδίκημα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή και από κοινού σε βάρος μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι, την ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ο Κολιογιάννης καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Θυμίζουμε ότι ο Κολιογιάννης μαζί με άλλα 10-15 άτομα της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τον – ήδη καταδικασμένο για άλλες επιθέσεις – υποψήφιο βουλευτή Νεκτάριο Σαλούφα επιτέθηκαν την ημέρα των εκλογών της 25/1/2015 σε μέλη και φίλους του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο Κερατσίνι, στο σχολείο του Παύλου Φύσσα, που λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο. Οι δράστες χτύπησαν συνολικά τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία μία γυναίκα, με γροθιές και με τα κράνη τους, καταφέροντας σε βάρος τους χτυπήματα στο κεφάλι. Κατηγορούμενος μαζί με τον Κολιογιάννη ήταν και ο χρυσαυγίτης Εμμ. Παπαδάκης, που εν τω μεταξύ απεβίωσε.

Εντύπωση προκάλεσε ότι κατά τη σύλληψή τους και την εξέτασή τους, οι Κολιογιάννης και Παπαδάκης επέδειξαν το χαρτί “επόπτη” της Χρυσής Αυγής, θεωρώντας ότι η “πολιτική ιδιότητα” θα τους προστάτευε από τη λογοδοσία για τις εγκληματικές πράξεις που είχαν τελέσει.

Αιτούμενος την χορήγηση ελαφρυντικού, ο δικηγόρος του απόντος κατηγορούμενου δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν “μεμονωμένο”, ο κατηγορούμενος “έχει ξεκόψει πλέον” από την οργάνωση και ότι έχει πλέον μετακομίσει στην Άρτα. Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος με την αιτιολογία ότι “ο τρόπος και η φύση της πράξης δεν συγχωρούν ελαφρυντικά”, θέση που υιοθέτησε ομόφωνα το δικαστήριο.

3 thoughts on “Τελεσίδικη καταδίκη Θ. Κολιογιάννη για επίθεση χρυσαυγιτών έξω από εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι (25/1/2015)

  1. Pingback: Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης για την επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2015 – info newstime

  2. Pingback: Τελεσίδικη καταδίκη χρυσαυγίτη για επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Από το jailgoldendawn.com – Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος

  3. Pingback: Τελεσίδικη καταδίκη χρυσαυγίτη για επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2015 | Doryforos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.