[3η μέρα Εφετείου Λουκμάν] Η αποκάλυψη: “Έρχονται στη χώρα μας και μπαίνουν στα σπίτια μας. Καλά δεν του κάναμε;”

Μεταγωγή του Διονύση Λιακόπουλου (μπροστά) και του Χρήστου Στεργιόπουλου (πίσω), δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν.

Αποκαλυπτική ήταν η σημερινή (14/1/2019) μαρτυρία αστυνομικού που συνέλαβε τους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο λίγα λεπτά μετά την ανθρωποκτονία στα Πετράλωνα, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε οτι σε συνομιλία στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων ανάμεσα στους δράστες και στον ίδιο, όταν τους ρώτησε τι είχε συμβεί, αυτοί απάντησαν: “Ναι, έχουμε εμπλακεί σε επεισόδιο με έναν αλλοδαπό… Καλά δεν του κάναμε; Αφού μπαίνουν στα σπίτια μας… Έχουν έρθει στη χώρα μας, μας ληστεύουν, μας κάνουνε κακό…. Καλά δεν του κάναμε;”.

Η μαρτυρία αυτή – που σημειωτέον εισφέρεται για πρώτη φορά – έπεσε σαν βόμβα στο δικαστήριο, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε ότι το κίνητρο της δολοφονίας Λουκμάν ήταν ρατσιστικό. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης προσπάθησαν να αναγκάσουν τον αστυνομικό να ανακαλέσει τη μαρτυρία του με πλήθος ερωτήσεων, αλλά ο μάρτυρας δεν άλλαξε την κατάθεσή του.

Θα ακολουθήσει ανάρτηση με αναλυτικότερες πληροφορίες. Το δικαστήριο, αφού εξέτασε συνολικά τέσσερις αστυνομικούς, διέκοψε για τις 22 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

One thought on “[3η μέρα Εφετείου Λουκμάν] Η αποκάλυψη: “Έρχονται στη χώρα μας και μπαίνουν στα σπίτια μας. Καλά δεν του κάναμε;”

  1. Pingback: 3η μέρα Εφετείου Λουκμάν: “Έρχονται στη χώρα μας και μπαίνουν στα σπίτια μας. Καλά δεν του κάναμε; - Κατιούσα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.