Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο Συνεργείο την Παρασκευή 11/1/2019 (video)

Στιγμιότυπο της επίθεσης στο Συνεργείο, με τον χρυσαυγίτη Μίχο.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στην Ευελπίδων (κτίριο 8, αίθουσα 2, πινάκιο 13) η δίκη για την επίθεση στον “Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο” στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013, την ώρα που μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά και ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

  • UPDATE: Η δίκη διακόπηκε για την 17 Ιανουαρίου, οπότε και θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της από την ίδια σύνθεση, σε δικάσιμό του μήνα Φεβρουαρίου.

Κατηγορούμενοι είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός και Ν. Μίχος (πλέον αποχωρήσας), που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης – μάλιστα ο Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Εκτός των δύο βουλευτών, κατηγορούμενοι είναι οι: Μπραβάκος Ευστράτιος, Μπαρέκας Θωμάς, Καλπιτζής Γεώργιος, Σταμπέλος Γεώργιος, Γαλανάκης Χρήστος, Αγιοβλασίτης Διονύσιος και K.A. για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.

Οι Μπαρέκας, Καλπιτζής, Σταμπέλος, Γαλανάκης και Αγιοβλασίτης είναι επίσης κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Σταμπέλος κατηγορείται και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Ο Μπαρέκας ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο (κατά την οποία η δίκη αναβλήθηκε), ο κατηγορούμενος Μίχος κινήθηκε απειλητικά και προπηλάκισε τον πολιτικώς ενάγοντα και τον δικηγόρο του έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Τι Δηλώνει Ο Παναγιώτης Δριμυλής, ένα Από Τα θύματα Της επίθεσης

Μιλώντας στην κάμερα του ilioupolinews.gr, ο Παναγιώτης Δριμυλής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.