Επανεκκίνηση της δίκης με έγγραφα του δήθεν “πρώην” χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση

Ο Μπαρμπαρούσης πριν και μετά την άσκηση της σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 8/1/2019 (312η δικάσιμος) για το έτος 2019 με την προσκόμιση εγγράφων των τελευταίων κατηγορούμενων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτών, με πρώτο τον “πρώην” χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση. Ακολουθεί ο Κουκούτσης και τέλος έρχεται η σειρά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου.

Φυσικά, ο Μπαρμπαρούσης δεν έπαψε ποτέ να είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Η “διαγραφή” του ήταν μια εξαναγκασμένη επιλογή του Μιχαλολιάκου προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες από τις γνωστές δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στην Ολομέλεια της Βουλής (15/6/2018) με τις οποίες προσκαλούσε τις ένοπλες δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Και ενώ οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες βουλευτές χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι τον Μπαρμπαρούση, όταν ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (134ΠΚ) και της δημόσιας υποκίνησής της (135ΠΚ), αδικήματα αμφότερα τιμωρούμενα με κάθειρξη, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής πανικοβλήθηκε και σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής τον αποδοκίμασε.

Από τότε, ο διαγραμμένος Μπαρμπαρούσης αποτελεί “κρυφό” μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, παρίσταται σε εκδηλώσεις μαζί με άλλους χρυσαυγίτες βουλευτές, χωρίς όμως ποτέ η παρουσία του να ανακοινώνεται από την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Μνημειώδης έχει μείνει η δήλωση με την οποία ο Μπαρμπαρούσης αποδίδει τα λεχθέντα στη Βουλή σε “ατελείς λεκτικές υπερβολές λόγω θυμικής έξαρσης άνευ νοητικής σύλληψης”, δήλωση που είναι ακόμα άγνωστο αν θα προσκομιστεί στο δικαστήριο προς ανάγνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.