Μπούκουρας καρφώνει Μιχαλολιάκο στη δίκη: “Αν αποδειχτεί εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα, να διαλυθεί ως οργάνωση” (6 videos)

Ο Μπούκουρας επικεφαλής τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής με τις γνωστές “παραλλαγές πόλεως” σε επεισόδια στο στρατόπεδο Κορίνθου. Πίσω του ο συγκατηγορούμενός του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα Γεώργιος Πατέλης.

Ολοκληρώθηκαν τα έγγραφα του κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ευστάθιου Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη χτεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση, η δικάσιμος σήμερα κύλισε ομαλά με την επίδειξη βίντεο και την ανάγνωση εγγράφων της υπεράσπισης Μπούκουρα, με επιμέλεια της συνηγόρου του Βασιλικής Πανταζή.

Κοινό στοιχείο των εγγράφων Μπούκουρα ήταν η αποστασιοποίηση από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και η διαφοροποίησή του από τις εγκληματικές πράξεις που βαρύνουν την οργάνωση. Στην πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Μπούκουρα σε συνέντευξή του – της οποίας η υπεράσπιση ζήτησε την ανάγνωση – ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής δήλωσε: “Αν αποδειχτεί εμπλοκή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα, τότε αυτή πρέπει να διαλυθεί ως οργάνωση και ως κόμμα”.

Μάλιστα ο Μπούκουρας – σε βιντεοσκοπημένη δήλωση – κάρφωσε εκ νέου τον Μιχαλολιάκο για τη δήλωση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2015 σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Ο Μπούκουρας προσπάθησε να υποδυθεί τον “ακτιβιστή της δεξιάς” που δεν είχε σχέση με τις ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής και την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ωστόσο το δικαστήριο έχει ήδη παρακολουθήσει βίντεο στα οποία ο Μπούκουρας είναι επικεφαλής της ομάδας ασφάλειας της Νίκαιας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, έχοντας δίπλα του τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη (βλ. φωτογραφία πάνω):

Ο Μπουκουρας επιχείρησε να εμφανιστεί “φιλάνθρωπος” και “αντιρατσιστής”, προσκομίζοντας μέχρι και ένσημα Πακιστανών εργατών στο αρτοποιείο που διατηρούσε! Βέβαια, ως βουλευτής της Χρυσής Αυγής, οργάνωνε αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες:

Ο Μπούκουρας ισχυρίστηκε ότι προσέγγισε τη Χρυσή Αυγή το 2012. Ωστόσο σε συνεντεύξεις είχε πει ότι εντάχτηκε το 2009 και συμμετείχε σε δράσεις στον Άγιο Παντελεήμονα:

Και παρά την προσκόμιση εγγράφων για “νόμιμη δράση”, ο Μπούκουρας έχει δημόσια μιλήσει για την οργάνωση περιπόλων στο νομό Κορινθίας που αυτόκλητα αντιποιούνταν τη δημόσια αρχή:

Ο Μπούκουρας αποστασιοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή μόνον μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του τον Μάρτιο του 2014, πολλούς μήνες μετά τη δολοφονία Φύσσα, η οποία ουδόλως τον κλόνισε. Πάντως σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις του, μιλάει για “ακραία εγκλήματα” τα οποία ο ίδιος “δεν γνώριζε”:

Το δικαστήριο ανέγνωσε ακόμα τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κατηγορούμενου Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου όπου αυτός αναφέρεται σε “εγκληματική δράση” της Χρυσής Αυγής, αλλά και δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο συγκατηγορούμενός του Αβραάμ Αρβανίτης έδωσε εντολή σε Χρυσαυγίτες στη Λάρισα να παρακολουθούν την οικία του Αλεξόπουλου μήνες πριν την ανεξαρτητοποίησή του, ενέργεια που προσιδιάζει σε οργανώσεις μαφίας και όχι βέβαια σε “νόμιμο πολιτικό κόμμα”…

Το δικαστήριο ολοκλήρωσε τις δικασίμους Δεκεμβρίου και διέκοψε για την 8 Ιανουαρίου 2019 στο Εφετείο, με ανάγνωση εγγράφων των τριών τελευταίων κατηγορούμενων βουλευτών, του Μπαρμπαρούση, του Κουκούτση και του “αρχηγού” της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.